Eindelijk nieuwe ovensnack die net zo krokant is als frituursnack

Frituurpan kan voor snacks thuis definitief op zolder

Wijk bij Duurstede, 22 Oktober 2014 /EZPress/ - Door een innovatieve producttechnologie van fabrikant Royaan is het nieuwe assortiment ovensnacks van Kwekkeboom voortaan net zo krokant als snacks uit de frituur. Daarmee zijn alle nadelen van thuis frituren verleden tijd en kan de frituurpan voor het bereiden van snacks voorgoed naar zolder. De nieuwe generatie ovensnacks en -hapjes, voorzien van een krokante-korst-technologie is vanaf 20 oktober verkrijgbaar bij de supermarkten van Albert Heijn en de week erna ook in de winkels van Jumbo. Naast kroketten en bitterballen (met 100% rundvlees) zijn er ook kaashapjes met cheddar en vier varianten kiphapjes (met 100% kipfilet).

Enkele maanden geleden introduceerde Kwekkeboom fabrikant Royaan de ovensnacks al met groot succes bij bedrijven die buitenshuis actief zijn. Zo zijn de Kwekkeboom Oven croquetten op vluchten van Corendon inmiddels elke dag uitverkocht. "Wij hebben de Kwekkeboom Oven croquetten nu drie maanden aan boord van een aantal van onze vluchten. Het resultaat is verbazingwekkend. We hebben in die tijd al 9000 broodjes croquet geserveerd. Onze passagiers zijn laaiend enthousiast over het resultaat en kunnen niet geloven dat wij geen frituur aan boord hebben", vertelt Daisy Homoet-Mijnals, woordvoerder van Corendon.

Krokantheid
Vandaag is ook de introductie bij consumenten voor gebruik thuis een feit. Kwekkeboom biedt nu precies die krokantheid die je ook verwacht van een goed gefrituurde kwaliteitssnack. "Geen enkele fabrikant was tot nu toe in staat om een bitterbal of kroket krokant uit de oven te krijgen. Ze waren allemaal niet goed, te slap, niet lekker en niet krokant genoeg", zo stelt Royaan ceo Bart Bakker. "Samen met het feit dat veel consumenten thuis frituren gedoe vinden of er zelfs een hekel aan hebben - denk aan alle nadelen zoals stankoverlast, vet regelmatig vervangen, de juiste temperatuur instellen en de frituurpan elke keer schoonmaken - heeft dat er voor gezorgd dat thuis frituren steeds minder populair is. De genoemde nadelen van frituren zijn nu van tafel."

Doorbraak
Bestaande snacks, die krokant uit de frituur komen, zijn bij ovenbereiding meestal slap. Niet erg aantrekkelijk, dus. Kwekkeboom omarde twee jaar geleden een nieuwe producttechnologie waarmee de krokantheid van snacks uit de oven gegarandeerd kon worden. De fabrikant paste deze toe op de bekende en geliefde snacks in het assortiment (kroketten en bitterballen) maar ontwikkelde tegelijkertijd enkele vernieuwende hapjes (kiphapjes gevuld met verschillende sauzen). Het doel was om de krokantheid van goed gefrituurde ovensnacks minimaal te evenaren en nieuwe hoogwaardige kwaliteitsproducten te ontwikkelen die makkelijk thuis in de oven bereid kunnen worden.

Bart Bakker, CEO van Royaan: "We zijn erg trots dat wij nu kunnen zeggen dat met de introductie van Kwekkeboom ovensnacks thuis frituren helemaal niet meer hoeft. We verwachten een grote versnelling in de vraag naar het gebruik thuis, mede omdat thuis frituren de laatste jaren een sterke daling laat zien." In 2008 stond in 74% van de Nederlandse huishoudens een frituurpan, in 2014 was dat nog maar bij 65%. Ook de frequentie van gebruik is sterk teruggelopen: bij gemiddelde gebruikers van de frituur die 1-3 keer per maand frituren, is de frequentie van het gebruik met 49% afgenomen.

Proeven is overtuigen
Bakker ziet de grootste uitdaging in zoveel mogelijk consumenten het product te laten proberen: "Onderzoek toont dat mensen onze boodschap in eerste instantie niet geloven. En dat is begrijpelijk want tot nu toe viel het resultaat uit de oven altijd tegen. Maar als consumenten het eenmaal proeven zijn ze ontzettend positief." Royaan hield voor de introductie een groot onderzoek onder consumenten om Kwekkeboom Oven te proberen en te proeven. In dit onderzoek beoordeelde een meerderheid van de ondervraagden de krokantheid van de Kwekkeboom ovensnacks als verrassend goed. Ook werd aanzienlijk vaak genoemd dat het ideaal is voor momenten dat men geen zin heeft om de frituur tevoorschijn te halen.

Omdat proeven geloven is, organiseert Kwekkeboom de grootste proeverij van Nederland. Tot het einde van het jaar krijgen consumenten de gelegenheid om eenmalig het gehele aankoopbedrag van een verpakking Kwekkeboom Oven terug te krijgen. Dat geldt voor een verpakking met 12 ovenhapjes of 4 kroketten.

Assortimentinformatie
Kwekkeboom ovensnacks zijn gemakkelijk te herkennen in het diepvriessegment aan de opvallende paarse stazak. Naast de croquetten en bitterballen van Kwekkeboom, zijn er kaashapjes met cheddar en vier varianten kiphapjes (naturel, met Italiaanse tomatensaus, kerrie- en satésaus). Ook is er een mixvariant met kiphapjes, kaashapjes en kiphapjes met satésaus. Alle ovenhapjes bevatten 100% kipfilet of rundvlees.

//Einde bericht

Bron: Creative Venue

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: