Start zesde editie Go Short

Nijmegen, 09 April 2014 /EZPress/ - Vanaf woensdag staat Nijmegen weer vijf dagen in het teken van de korte film. Go Short – International Short Film Festival staat op het punt te beginnen. Go Short is hét festival voor de korte film in Nederland en intussen uitgegroeid tot één van de prominentste korte-filmfestivals van Europa. Het festival richt dit jaar haar pijlen op kortefilmland België, vertoont smakelijk films rond Food & Film, en ontvangt regisseur Paul Wright als special guest. Meer dan 70 filmmakers uit heel Europa bezoeken Nijmegen deze week om aanwezig te zijn bij Go Short. Woensdag 9 april om 20:15 gaat de zesde editie van het festival van start in aanwezigheid van vele nationale en internationale gasten zoals Katie Melcalfe (Sundance festival) en actrice Vivienne van den Assem.

Openingsprogramma
Go Short trapt af met drie Nederlandse premières in het openingsprogramma. Sam de Jong, die vorig jaar met Magnesium een special mention ontving van de jury, keert dit jaar terug met zijn nieuwe film Marc Jacobs. In the Air is Christopher Gray, de nieuwe animatiefilm van Felix Massie, staat op het programma, gevolgd door de hilarische stop-motion film Rhino Full Trottle (Erik Schmitt & Stephan Muller). Met ook nog de kunstfilm Echo Park van Susanna Wallin en de documentaire Butter Lamp van Hu Wei biedt de opening een kleine doorsnede van meer dan 250 films die de komende vijf dagen op het programma staan.

Programma
Naast de Europese competitie, de Nederlandse competitie en de Breaking Shorts studentencompetitie ligt dit jaar de focus op Food & Film, België en filmmaker Paul Wright. Daarnaast zijn er nog veel speciale programma`s, waaronder een programma over de economische crisis en een special over de Finse filmmakers van Pohjankonna Oy, die twee maanden als Artist In Residence in Nijmegen hebben gewoond en gewerkt. Een unieke vertoning is het filmconcert op vrijdagavond. Een band bestaande uit de Nijmeegse rockhelden Xavier Teerling (Suit and Tie Johns), Frank Boeijen (The Gathering), Tim van Delft (De Staat), Erik Harbers en Pieter Holkenborg (Automatic Sam) speelt live de soundtrack bij een korte films van gevierde regisseurs.

Go Short – International Short Film Festival Nijmegen vindt plaats van 9 tot en met 13 april 2014 in LUX. Er worden 18.000 bezoekers verwacht. Tickets zijn te koop via www.goshort.nl. Ook het volledige programma is online te vinden.

//Einde bericht

Bron: Go Short

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: