Pressroom World Vision

Scholieren komen in actie voor jongeren in Zuid Soedan

Foto:
Symbolisch hingen ruim 200 leerlingen een Zip your Lip-slotje op als teken van verbondenheid met de jongeren in Zuid-Soedan.

Ambassadeur Lange Frans start actie Zip your Lip met honderden scholieren

Amersfoort, 08 April 2014 /EZPress/ - Maandag 7 april op Wereldgezondheidsdag streden meer dan 200 leerlingen van het Comenius College tegen de ernstige situatie in Zuid-Soedan. Maar liefst 1 op de 3 mensen in het land wordt met hongersnood bedreigd. 4,5 miljoen jongeren hebben dagelijks honger. Dit kan niet zo langer, vonden de leerlingen. Symbolisch hingen ruim 200 leerlingen een Zip your Lip-slotje op, om aan de wereld te laten zien dat zij de jongeren in Zuid-Soedan in het hart sluiten en voor betere omstandigheden strijden.
De leerlingen werden welkom geheten door presentator Lange Frans, waarna zij samen naar het voetbalveld liepen. Daar hingen ze als teken van verbondenheid de hangslotjes aan een ijzeren ketting. Een teken van verbondenheid met de jongeren in Zuid-Soedan, het land waar ook dit jaar de opbrengst van de jongerenactie naar toe gaat. Nadat de leerlingen oranje Zip your Lipballonnen met hun wens voor Zuid-Soedan opgelaten hadden, sloot Lange Frans het evenement af met een spectaculair optreden.

Zip your Lip is een hele goede actie omdat jongeren bewust worden gemaakt van de armoede in de wereld. "


“Het afgelopen jaar heb ik met eigen ogen gezien hoe de mensen in Afrika leven. Dat heeft mij diep geraakt. Gelukkig heb ik ook gezien wat de hulp van World Vision voor hen betekent. Daarom laat ik ook dit jaar 24 uur lang mijn eten staan om daarmee de levens van de jongeren in Zuid-Soedan te veranderen.” Emma (Leerlinge Comenius College)

Emma vervolgt: “Wat een te gekke dag! Heel bijzonder om de jongeren in Zuid-Soedan op deze manier in ons hart te sluiten! Elk jaar doe ik mee met Zip your Lip om een statement te maken tegen armoede”.

“Zip your Lip is een hele goede actie omdat jongeren bewust worden gemaakt van de armoede in de wereld. Ik heb zelf 2 kinderen en ik zou het verschrikkelijk vinden als zij elke dag 10 km moeten lopen voor water of dat zij elke dag honger hebben. Daarom ben ik vandaag ambassadeur van Zip your Lip”. Lange Frans

Zip your Lip is de jongerenactie van World Vision waarbij jongeren 24 uur lang alleen op water en thee leven en zich daarvoor laten sponsoren. Door 24 uur niet te eten ervaren jongeren het hongergevoel dat hun leeftijdsgenoten aan de andere kant van de wereld dagelijk voelen. Daarnaast worden ze zich ervan bewust dat een gevulde koelkast niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Jaarlijks doen zo’n honderden scholen en groepen mee met deze wereldwijde actie. Dit jaar is de opbrengst bestemd voor schoon drinkwater, onderwijs, bescherming en voedselzekerheid in Zuid-Soedan. Zip your Lip wordt dit jaar voor de 23e keer georganiseerd door World Vision.

Links:
World Vision
Zip your Lip

Volg World Vision



Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: