Team Belkin gemotiveerd aan de start in Spaans Baskenland

Amsterdam, 04 April 2014 /EZPress/ - Het Belkin Pro Cycling TEAM is vastberaden om in de Vuelta ciclista al Pais Vasco terug te slaan na enkele teleurstellend verlopen andere WorldTour-koersen. De ploeg gaat in het Spaanse Baskenland met Robert Gesink en Bauke Mollema voor een goed klassement.

“Dit is een WorldTour-wedstrijd en dus een hoofddoel voor ons”, aldus ploegleider Merijn Zeeman. “De WorldTour is een absoluut speerpunt dit jaar. Tot nu toe kennen we wisselend succes. In Parijs-Nice en de Ronde van Catalonië verspeelden we door pech een goed klassement. Het is duidelijk dat we in Baskenland op zoek gaan naar een mooi resultaat. Het klassement heeft de prioriteit, maar we zullen elke etappe zoeken naar de kansen op dagsucces.”

Geconcentreerd
Zeeman weet hoe lastig de Vuelta ciclista al Pais Vasco is. Hij is daarom van mening dat de renners echt als ploeg moeten functioneren, zoals altijd. “We zullen elke dag scherp en geconcentreerd moeten zijn. Daar hebben we alle jongens bij nodig.”

Robert Gesink
Robert Gesink is weer helemaal hersteld nadat hij moest opgeven in de Tirreno-Adriatico. “Ik voel me goed en kijk er erg naar uit om weer te gaan koersen. Baskenland is een mooie koers en meerdere van ons hebben hier in het verleden al succes behaald. Het geeft aan dat er mogelijkheden zijn. We hebben een goed strijdplan en zijn erg ambitieus, maar moeten realistisch blijven. We beseffen dat we een heel hoog niveau moeten halen.”

Boost
Tijdens koersen in het Baskenland komt altijd het beste naar boven in Gesink, die in 2011 al eens derde werd in het eindklassement. Bauke Mollema mocht een jaar later ook als derde naar het podium. “Ik vind dit een van de mooiste gebieden in Spanje. Het fietsen leeft enorm in deze regio. Er komen altijd veel fans op de koers af en ze kennen ook echt alle renners. Ze hebben veel respect voor ons en dat is mooi om te zien. Ik krijg er altijd wel een boost van.”

TEAM line-up:
Stef Clement, Jack Bobridge, Robert Gesink, Jonathan Hivert, Paul Martens, Bauke Mollema, Lars Petter Nordhaug en David Tanner.

Ploegleiding:
Erik Dekker en Merijn Zeeman.

//Einde bericht

Bron: Belkin Pro Cycling

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: