Rabobank Development Team hoopt reputatie door te trekken

Utrecht, 19 Februari 2013 /EZPress/ - Onder grote belangstelling is maandag op sportcentrum Papendal het nieuwe Rabobank Development Team gepresenteerd. De opvolger van het Rabo Continental Team is vanaf 1 januari de opleidingsploeg van de KNWU. Alle betrokkenen toonden zich maandag verheugd met die uitkomst na de herstructurering van de wieleractiviteiten van Rabobank. Heleen Crielaard, hoofd sponsoring van Rabobank Nederland, Thorwald Veneberg, technisch directeur van de KNWU, en Arthur van Dongen, team-manager van de nieuwe ploeg zien veel voordelen in de nieuwe structuur. Het Development Team hoopt daarin snel de onberispelijke reputatie en het charisma van het voormalige Continental Team door te trekken.

Rond het team is natuurlijk het een en ander veranderd, maar Arthur van Dongen blijft aan het roer. Hij was de afgelopen twee seizoenen samen met Piet Kuijs verantwoordelijk voor de doorstroming van de talrijke talenten. In de nieuwe samenstelling is Van Dongen naast ploegleider ook team-manager. Grischa Niermann was aangesteld als ploegleider en trainer, maar de Duitser is door zijn doping-bekentenis geschorst tot 15 augustus. De ploeg verwacht het tijdelijke wegvallen van Niermann intern op te kunnen vangen. Onder meer door het inzetten van oud-ploegleider Piet Kuijs, die nu in dienst is van de KNWU als talentencoach. Trainer Mathieu Heijboer maakte de overstap naar het prof-peloton. Voor hem is als vervanger aangetrokken de 31-jarige Sirik-Jan de Haan.

Richard Groenendaal en Nico van Hest zijn verantwoordelijk voor de trainingsprogramma`s van de zes veldrijders, die zich met de toppers Lars van der Haar en Mike Teunissen vanaf medio april bij de wegformatie voegen. Daardoor ontstaat een ploeg van twintig renners. Vorig jaar bestond het Continental Team uit zeventien coureurs. Van die zeventien werden er vier professional: Marc Goos, Wesley Kreder, Danny van Poppel en Moreno Hofland. Vier anderen vertrokken naar elders: Jenning Huizenga, Oscar Riesebeek, Brian Megens en Melvin Boskamp. Nieuwe gezichten, naast de zes veldrijders, zijn die van Maarten van Trijp (ex-Lotto Belisol) en de junioren Rein Koorevaar, Etienne van Empel, Lennard Hofstede en Ricardo van Dongen (geen familie van).

Arthur van Dongen kijkt uit naar de samenwerking met de nieuwe equipe. "Het is ieder jaar weer een uitdaging met die talenten, maar dit keer is nog eens speciaal door de nieuwe structuur. Het blijft natuurlijk onze voornaamste doelstelling om jonge renners op te leiden voor het profpeloton. We hebben wat dat betreft een reputatie hoog te houden. Ik zie voordelen in de intensievere samenwerking met de KNWU. We kunnen nu bijvoorbeeld nog sneller selecteren bij de junioren. En we gaan straks ook als team deelnemen aan de Nations Cup. Ik zie het zeker zitten."

Ook Heleen Crielaard ziet voordelen in het onderbrengen van het Development Team bij de KNWU. "Ik ben heel blij, dat we geslaagd zijn in die doelstelling. Het Rabobank Development Team kunnen we bij de KNWU op een nog sterkere manier neer zetten." Thorwald Veneberg is blij met de komst van de `beste opleidingsploeg ter wereld`. "We zien het als een uitdaging deze ploeg nog verder te helpen en het Nederlandse wielrennen verder te ontwikkelen." Veneberg herinnerde nog aan de door de drie Nederlandse profploegen onlangs gemaakte afspraken aangaande het anti-dopingbeleid. "Die gelden ook voor dit team. Een absoluut Zero Tolerance beleid."

//Einde bericht

Bron: Rabobank

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: