Rabobank maakt mobiel betalen mogelijk in Holland Heineken House

Utrecht, 17 Juli 2012 /EZPress/ - Ruim twee weken lang is het Holland Heineken House in Londen de plek waar Rabobank samen met Heineken voor het eerst mobiel betalen grootschalig in praktijk brengt. De 100.000 bezoekers kunnen ook met een mobiele portemonnee hun consumpties afrekenen. Geen gedoe met contant geld of plastic muntjes, maar snel en eenvoudig afrekenen.

Bezoekers van het Holland Heineken House ontvangen een pas met NFC betaalsticker, waarmee ze de mogelijkheid hebben om van hun telefoon eenvoudig een mobiele portemonnee maken. Via de Zin in Goud-app van Rabobank kunnen bezoekers het saldo op de sticker opwaarderen en transacties bekijken. Het saldo opwaarderen en bekijken kan ook via de vaste kassapunten in het Holland Heineken House.

Sportliefhebbers die in Londen mobiel betaald hebben, kunnen dat in Nederland blijven doen. De mobiele portemonnee kan op dit moment al gebruikt worden om te betalen op meer dan 100 locaties in bedrijfsrestaurants, sportkantines en onderwijsinstellingen, of via een app als MyOrder. Zowel voor mobiel betalen vanaf het scherm als mobiel betalen aan de kassa wordt gebruik gemaakt van de MiniTix-portemonnee van Rabobank.

Nu meer dan 60 procent van de telefoons een smartphone is, lijkt Nederland klaar voor mobiel betalen. "Daar komt nog bij dat steeds meer mobiele telefoons voorzien worden van een ingebouwde NFC-chip, waardoor de sticker op korte termijn niet meer nodig is om met de mobiele portemonnee te betalen. Zo worden de nieuwe Blackberry toestellen met NFC nog dit jaar geschikt maakt voor betalen met MiniTix", aldus Edwin de Ron, Product Sales Specialist e-Commerce van Rabobank.
"We zien nu al een enorme groei in het aantal mobiele betalingen en met 200.000 gebruikers van de mobiele portemonnee van MiniTix is de volgende fase van mobiel betalen echt begonnen. Over enkele jaren betaalt iedereen mobiel."

//Einde bericht

Bron: Rabobank

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: