Hans Wijers, voorvechter duurzaamheid, onderscheiden

Den Haag, 25 April 2012 /EZPress/ - Eén van de grondleggers van de groene economie. Een leider met een groot maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel. Een visionair die zijn ideeën over duurzaamheid in de praktijk toepaste. Met die typeringen werd namens minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) afscheid genomen van Hans Wijers, scheidend topman van AkzoNobel en oud-minister van het ministerie van Economische Zaken.

Focus op duurzaamheid
Wijers kreeg voor zijn verdiensten een Koninklijke Onderscheiding omgehangen. De gepromoveerd econoom is benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. In 1998 werd hij al benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Het verbinden van economie en duurzaamheid loopt als een rode draad door de carrière van Wijers. ´Als minister stond hij voor de gedachte dat groen en groei samengaan,´ aldus Verhagen. ´Als ondernemer bewees Wijers dat een focus op duurzaamheid winstgevend kan zijn en tot baanbrekende innovaties kan leiden.´

Ambtenaar én minister
Wijers stond sinds 2003 aan het roer bij chemieconcern AkzoNobel. Van 1994 tot 1998 was hij minister van Economische Zaken. In de jaren ’80 van de vorige eeuw werkte Hans Wijers als ambtenaar op het toenmalige ministerie van EZ.

//Einde bericht

Bron: Ministerie van EL&I

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: