Pressroom koning & vogel

Grootste zonnestroominstallatie van Amsterdam in gebruik

Project van Gemeente, Muziektheater en Greenchoice

Amsterdam, 22 Maart 2012 /EZPress/ - De Amsterdamse wethouders Gehrels en Van Poelgeest namen vandaag samen met directeur Lodder van het Muziektheater 350 zonnepanelen op het dak van het Stadhuis/Muziektheater in Amsterdam in gebruik. Deze zonnestroominstallatie is de grootste op één dak in Amsterdam - tegelijkertijd de grootste op een stadhuis of muziektheater. De zonnepanelen bedekken ongeveer 1000 vierkante meter aan dakoppervlak. De hoeveelheid elektriciteit die met deze zonnepanelen wordt opgewekt is evenveel als het verbruik van dertig Amsterdamse huishoudens (circa 85.000 kWh). Hierdoor neemt de CO2-uitstoot af met 52 ton CO2 per jaar. De gemeente Amsterdam en het Muziektheater werken in het project samen met energieleverancier Greenchoice en met het Rijk dat een subsidie (SDE) verstrekte. Amsterdam streeft naar 40% CO2-reductie in 2025 ten opzichte van 1990.

100% duurzame energieleverancier Greenchoice stimuleert zelfopwekking uit zon, wind en biomassa. Met partner International Solar werden al verschillende grote zonnestroomprojecten in Nederland gerealiseerd. Binnen de gemeente Amsterdam is in het afgelopen jaar al bijna 1MW geïnstalleerd. Verantwoordelijk voor zonnestroom binnen Greenchoice is Frank Heijckmann: ‘De gemeente Amsterdam is een goede partner waar we een aantal prachtige projecten mee hebben ontwikkeld. De komende maanden bouwen we nog een aantal grote projecten elders in Nederland. Ondertussen richt Greenchoice zich nadrukkelijk op het uitbreiden van zonnestroomprojecten voor huizenbezitters. Wij zetten met projecten als ZonVast al langere tijd de standaard voor lokale duurzame energieopwekking in Nederland.’

De officiële opening vond plaats door de wethouders Carolien Gehrels (Bedrijven) en Maarten van Poelgeest (Klimaat en energie) en Truze Lodder, directeur Het Muziektheater Amsterdam.

http://www.youtube.com/watch?v=KLI0-tFjbQ4&sns=emVoor
meer beeld, video en achtergrond zie http://greenchoice.pressdoc.com

Contact voor media:

Voor meer informatie over het project: Frank Heijckmann tel 06-49 10 10 82

Contact voor media Greenchoice: Jurjen Algra 06-10 56 83 24

Gemeente Amsterdam, afdeling bestuursvoorlichting, Marjolijn van Goethem 06 30 486 216




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: