Breedbandmarkt groeit 1,1% in Q4, door kabel en glasvezel

Houten, 05 Maart 2012 /EZPress/ - De Nederlandse breedbandmarkt is in het vierde kwartaal van vorig jaar met iets meer dan 67.000 aansluitingen of 1,1 procent gegroeid, tot een totaal van 6,37 miljoen aansluitingen. Het aandeel van DSL daalde met 1,5 procent in Q4 tot 3,24 miljoen, het aandeel van kabel groeide tot 2,78 miljoen (+2,5%). Het aantal FTTH/FTTB aansluitingen groeide in het vierde kwartaal met meer dan 14 procent, naar een marktaandeel van 5 procent.

KPN, inclusief XS4ALL en Telfort, verloor 0,8 procentpunt marktaandeel, maar bleef met 39,9 procent de grootste van het land. Ziggo is tweede met 26,1 procent marktaandeel, UPC derde met bijna 15 procent.

Telecompaper verwacht dat de markt in 2012 met 2,9 procent groeit, waarbij DSL verder terrein verliest. Glasvezel groeit naar verwachting met meer dan 30 procent, kabel met meer dan 8 procent.

De groei in 2012 wordt gedreven door operators die triple play aanbieden via meerdere netwerken. Tele2 en T-Mobile Online maken naar verwachting ook de overstap naar glasvezel, in navolging van KPN en Vodafone. Daarnaast leggen aanbieders meer nadruk op breedband en videodiensten, zowel omroep als OTT-videodiensten.

//Einde bericht

Bron: Telecompaper

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: