HIG installeert ultramodern telefonienetwerk Mammoet

Bodegraven, 25 Juni 2011 /EZPress/ - HIG IT & Communicatie heeft voor Mammoet, specialist in zwaar transport en hijswerkzaamheden, een centraal gedistribueerd Voice over IP telefonienetwerk geïnstalleerd. Hiermee beschikt deze wereldwijd opererende organisatie over een hoogwaardig systeem om 7 dagen per week en 24 uur per dag intern en extern te communiceren. Uitgangspunt voor het nieuwe telefonienetwerk zijn grote voordelen: een efficiënter netwerk, goedkope onderlinge gesprekken, één nummerplan en directer contact. “Je kunt bijvoorbeeld in Nederland zien of iemand in Maleisië inlogt en die persoon meteen bellen,” aldus Robert Ardon, ICT-Advisor van HIG IT & Communicatie uit Bodegraven.

Op het hoofdkantoor in Schiedam is een Avaya telefooncentrale geïnstalleerd en op nationale en internationale vestigingen verrijzen subcentrales die in verbinding staan met Schiedam. Inmiddels zijn alle Benelux-vestigingen van subcentrales voorzien, evenals enkele Aziatische vestigingen en Dubai. Totaal ruim 700 users. Er zijn in wereldwijd 115 Mammoet-vestigingen, die zelf besluiten hoe en wanneer zij op het centrale telefonienetwerk aansluiten. “Als de vestigingen de grote voordelen van het telefoniesysteem zien, waarbij je in de toekomst ook nog zaken als (video)conferencing en instant messaging eraan kunt koppelen, dan wordt die stap snel gezet, zo merken wij. In 2011 zullen wij naar verwachting veel subcentrales aansluiten in vestingen overal ter wereld, waaronder die in Australië.”

Dankzij de servicegerichtheid is HIG drie jaar geleden in beeld gekomen bij Mammoet. Nadat eerst invulling is gegeven aan een servicecontract, zijn vervolgens de kabelinfrastructuur en de netwerkswitches voor het dataverkeer aangepast en recent het telefonienetwerk geleverd en gebouwd. ICT-voorzieningen verouderen snel, maar het geïnstalleerde systeem kan via nieuwe software en uitbreidingsmogelijkheden flink wat jaren draaien. “Het is een geavanceerd systeem waarbij je op elke plek, op elk tijdstip en met elke device (telefoon, GSM of laptop) kunt bellen. Er is over nagedacht en er zit een visie achter, ook voor de komende jaren. Het inkoopteam van Mammoet en het verkoopteam van HIG hebben samen een maatwerksysteem ontwikkeld, dat zijn waarde nu al bewijst binnen de organisatie.”

//Einde bericht

Bron: HIG IT & Communicatie

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: