ATB route Zeewolde wordt opgeknapt

Foto:
Boer Marinus van Es deponeert 10 kuub zand bij de ATB-route, rechts André Wels van Staatsbosbeheer. Foto: Steijger.comm

500 kubieke meter zand voor herstel populaire route

Zeewolde, 18 Maart 2011 /EZPress/ - De ATB-route door het Horsterwold in Zeewolde wordt de komende tijd volledig opgeknapt. Door het intensieve gebruik en de weersinvloeden was de kwaliteit van de route, die landelijk hoog staat aangeschreven, minder geworden. Op initiatief van André Wels van Staatsbosbeheer (SBB) is er met hulp van vele vrijwilligers vandaag een begin gemaakt met het herstel. Liefst 500 kubieke meter zand is van het zanddepôt aan de Groenewoudseweg in Zeewolde naar verschillende plaatsen in het bos gebracht.

Onze ATB-route staat hoog op de populariteitslijst van menig mountainbiker in ons land en ook daarbuiten. Door deze kwaliteitsinjectie kunnen we er weer jaren van genieten "


Het was de wens van de Triathlon Vereniging Zeewolde (TVZ) om de ATB-route vóór de landelijke ANWB-dag op 21 mei volledig in ere hersteld te hebben. SBB bracht de knelpunten in kaart en pr-bureau Steijger.comm hielp bij het organiseren van de vrijwilligers.
De gemeente Zeewolde stelde het zand ter beschikking.

Boeren

Henk Parisius die namens Steijger.comm een deel van de organisatie op zich nam zegt: “We kregen al snel de toezegging van Henk van Meerveld van van Meerveld Multidiensten Zeewolde die de nieuwe ATB-route wilde aanleggen. Toen de gemeente Zeewolde zich bereid verklaarde om het benodigde zand beschikbaar te stellen, zijn wij op zoek gegaan naar boeren die met hun kiepers het zand van het depôt naar de locaties in het bos konden brengen. Uiteindelijk boden vijf boeren hun diensten aan: Pleizier & Timmer uit Nijkerk; Zonnehoeve uit Zeewolde; Groenestein uit Eemnes; Maatschap van Es uit Zeewolde en Maatschap Beusichem uit Zeewolde.”

Populair

Rick van de Kuijl van de TVZ was erg blij met deze vrijwilligersactie. “Wat een organisatie om zoveel zand op zoveel plaatsen in het bos te krijgen!”, zegt hij enthousiast. “Onze ATB-route staat hoog op de populariteitslijst van menig mountainbiker in ons land en ook daarbuiten. Door deze kwaliteitsinjectie kunnen we er weer jaren van genieten.”

Wethouder Gerben Dijksterhuis van Zeewolde nam vrijdag de werkzaamheden in ogenschouw. “Dit is een mooi project, dat spontaan is ontstaan en waar wij als gemeente graag aan meewerken. Door de inzet van zoveel vrijwilligers en organisaties die zich belangeloos inspannen, krijgen we weer een fraaie ATB-route door één van de mooiste gebieden van ons dorp.”

Tijdrit

Het herstel van de route, die een totale lengte heeft van 25 kilometer, zal de komende weken plaatsvinden. Volgens boswachter André Wels helpt het weer daarbij: “We gaan een droge periode tegemoet, dus we kunnen met het zware materieel het bos in. Ik verwacht dat medio april de eerste mountainbikers de route kunnen uittesten. We zijn in ieder geval op tijd voor 21 mei, wanneer er een tijdrit op de nieuwe baan zal worden gehouden.”


//Einde bericht

Bron: SBB/TVZ/Steijger.comm/Gemeente Zeewolde

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu



Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: