Vastgoed crisis gaat voorbij aan Marokko

Investeren in Marokkaans vastgoed steeds populairder

Rotterdam, 12 December 2008 /EZPress/ - Ondanks de huidige financiële malaise blijkt de Marokkaanse vastgoedmarkt een solide basis voor investeerders en kopers van een tweede woning. Met name luxe woningen aan de Marokkaanse kustplaatsen zijn in trek.

Waardestijgingen waar Europese investeerders slechts van kunnen dromen worden hier gerealiseerd. Sinds de lancering van het "Plan Visie 2010"door de Marokkaanse regering in
2001 waarin het aantrekken van toeristen en buitenlandse investeerders als nationale topprioriteit werden aangemerkt is de Marokkaanse economie in een stroomversnelling
geraakt.

Dennis van Lit, eigenaar Coastal properties Morocco, www.coastalproperties.nl: " uit een rapport van de Oxford Business Group blijkt dat buitenlandse investeringen in vastgoed in Marokko zijn verdrievoudigd t.o.v. voorgaande jaren en het aantal toeristen ook in 2008 is blijven groeien. De economische groei van Marokko lag de laatste jaren rond de 5% en de verwachting is dat dit in 2008 uitkomt op 6%. Ook de vooruitzichten voor de komende jaren zijn gunstig."

De waardestijgingen van het vastgoed liggen gemiddeld, afhankelijk van de locatie op ongeveer 15% tot 20% per jaar met uitschieters naar boven. De m2 prijzen liggen ca.
25% tot 50% lager dan elders in Europa. Prima alternatief dus voor aandelen of obligaties.

//Einde bericht

Bron: Coastal Properties

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: