Pressroom ZyXEL Communications BV

ZyXEL brengt als eerste fabrikant een groene draadloze router

Foto:
Gigabit NBG460N

De Gigabit Router NBG460N en de NBG420N bieden de nieuwe 802.11n draft 2 techniek met 8x betere prestaties en 5x zo groot bereik en de stroombesparende Wireless Scheduler

Hoofddorp, 19 Juni 2008 /EZPress/ - ZyXEL Communications, wereldwijd toonaangevend op het gebied van breedband internet toegang, presenteert de eerste groene draadloze routers op de markt: de Gigabit NBG460N en de NBG420N. Beide routers zijn gebaseerd op de 802.11n draft 2 standaard en beschikken over de unieke Wireless Scheduler. Dankzij deze nieuwe techniek kunnen de routers zo geconfigureerd worden dat ze de draadloze functionaliteit automatisch in- en uitschakelen afhankelijk van het gebruik van het draadloos netwerk. Deze slimme stroombesparende functie benadrukt opnieuw ZyXEL's toewijding aan een beter milieu.

Stroomverbruik en andere milieuzorgen zijn op korte termijn de grootste uitdaging voor de IT-industrie (In-Stat, 2008). 'Milieuvriendelijkheid en energiebesparende producten zijn tegenwoordig zeer belangrijk op de internationale markt' aldus Dr. Wesley Chen, Senior Manager van ZyXEL's Connectivity Division. 'In Taiwan staan we op de eerste en als je naar heel Azië kijkt op de tweede plaats als groene enterprise (2007 CG watch, ACGA). ZyXEL voldoet met haar productie processen niet alleen aan de drie Europese normen WEEE, RoHS en de recente EuP; maar heeft zich ook ten doel gesteld innovatie milieuvriendelijke technieken te ontwikkelen. De Gigabit NBG460N en de NBG420N zijn de eersten in een serie van ZyXEL's groene productportfolio.'

Met de fantastische 8x snellere verbindingssnelheid (tot 300 Mbps) en een 5x groter bereik dan de voorgaande 802.11b/g standaard, vertegenwoordigt de 802.11n draft 2 technologie de nieuwe generatie draadloze netwerktechnologie voor een markt die de komende jaren nog dramatisch zal groeien. Voorzien van deze nieuwe technologie bieden de Gigabit NBG460N en de NBG420N draadloze breedband routers betrouwbaarheid, hoge verbindingssnelheid en een groot bereik. Ook de meest veeleisende Triple Play toepassingen zoals online gaming en HD streaming door thuisgebruikers of bedrijfkritische toepassingen van SOHO gebruikers zijn geen enkel probleem meer.

De Gigabit NBG460N en de NBG420N beschikken over ZyXEL's exclusieve Media Bandwith Manager (MBM v2™), een slimme manier om bandbreedte toe te wijzen aan bijvoorbeeld video- of telefonieverbindingen. Dankzij WPS – WiFi Protective Setup – kan met één druk op de knop een beveiligde verbinding worden ingesteld. Ook bieden zowel de Gigabit NBG460N als de NBG420N VPN ondersteuning met 2 IPSec tunnels zodat ook beveiligde remote access verbindingen tot de mogelijkheden behoren. De Gigabit NBG460N heeft bovendien 3 afneembare antennes zodat er optimale dekking is, en het aantal 'dead zones' geminimaliseerd worden.

Volg ZyXEL Communications BV



Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: