Pressroom Lamar Communicatie

Medela: 5 euro per borstkolf naar Serious Request

Actie borstkolven voor Serious Request. In strijd tegen babysterfte.

`s-Hertogenbosch, 05 November 2012 /EZPress/ - Borstkolvenproducent Medela doet mee met Serious Request en voert actie om babysterfte tegen te gaan. Van 1 tot en met 23 december kan iedereen zijn oude borstkolf inleveren bij de vestigingen van Prénatal. Voor elke ingeleverde borstkolf doneert Medela 5 euro aan Serious Request. Het doel is om 200 kolven in te zamelen en daarmee 1000 euro bij te dragen aan de actie.

De borstkolven mogen van elk willekeurig merk zijn. Medela roept moeders op die hun borstkolf niet meer gebruiken, maar ook gezondheidsinstellingen die borstkolven over hebben.

Serious Request
De actie van 3FM en het Nederlandse Rode Kruis, Serious Request, is dit jaar gericht op de bestrijding van babysterfte. Elk jaar sterven er ruim 5,5 miljoen baby’s binnen een maand na de geboorte. De oorzaak is het ontbreken van goede medische zorg en begeleiding. Serious Request wil deze ‘stille ramp’ op de kaart zetten.

Rol van moedermelk
Medela legt de link met moedermelk omdat moedermelk het afweersysteem van kwetsbare baby’s versterkt en zo helpt ziektes te bestrijden. Als wereldwijd marktleider in borstvoedingsproducten en borstkolven is het voor Medela vanzelfsprekend om aan deze actie mee te doen. Omdat borstkolven in de regel om hygiënische redenen niet hergebruikt mogen worden, is het inzamelen ervan laagdrempelig. Medela verwacht de 200 te halen, maar hoopt op meer.

Verloop van de actie
Het verloop van de actie is vanaf 1 december te volgen op www.kominactie.nl de actiesite van Serious Request en via de facebookpagina van Medela: www.facebook.com/medela.nl



Links:
Website Madela
Madela op Facebook
Actiesite Kom in Acye / Serious Request

Volg Lamar Communicatie




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: