Pressroom ZyXEL Communications BV

ZyXEL introduceert functierijke 802.11n WLAN-access points voor kleine en middelgrote bedrijven

Foto:
ZyXEL NWA3160-N

Hoofddorp, 06 Juli 2011 /EZPress/ - ZyXEL Communications, de wereldwijde leverancier van innovatieve en betrouwbare internetoplossingen voor klanten binnen de telecomsector, het MKB en de consumentenmarkt, heeft vandaag zijn productreeks WLAN Business Access Point heeft uitgebreid met de zakelijke NWA3000-N Access Point-serie. De nieuwe access points zijn uitgerust met uiterst geavanceerde 802.11n wireless LAN (WLAN)-technologie en hybride functies die speciaal door ZyXEL zijn ontwikkeld. De NWA3000-N AP-serie biedt een hoog niveau van betrouwbaarheid, schaalbaarheid en beheerbaarheid ter ondersteuning van toepassingsintensieve draadloze netwerken van kleine en middelgrote ondernemingen.

ZyXEL introduceert functierijke 802.11n WLAN-access points voor kleine en middelgrote bedrijven "


Mobiliteit is van cruciaal belang voor een optimale bedrijfsefficiëntie en productiviteit. Moderne ondernemingen worden geconfronteerd met een toevloed aan internettoepassingen en hebben steeds meer moeite om een krachtige en betrouwbare prestatie voor hun draadloze netwerk te waarborgen. Dit geldt met name voor kleine en middelgrote bedrijven, die vaak over een beperkt aantal ICT-medewerkers beschikken. Als oplossing voor dit probleem introduceert ZyXEL de nieuwe NWA3000-N Access Point-serie. Deze 802.11n WLAN access points bieden probleemloze draadloze verbindingen met geoptimaliseerde bandbreedte, een groter bereik en snelheden tot 300 Mbps.

Hybride functionaliteit
De access points zijn uitgerust met een speciale hybride functie die drie modi combineert. Daarmee kunnen ze worden ingezet als standalone access point, als beheerde access point of als WLAN-controller voor het centrale beheer van andere access points. Klanten worden hiermee volledige flexibiliteit geboden bij het opzetten van veilige en betrouwbare WLAN-netwerken voor uiteenlopende gebruiksscenario`s. De NWA3000-N kan tijdens de aanvankelijke installatie van het draadloze netwerk worden ingezet als standalone access. Nadat er meer access points zijn geïnstalleerd, kan de NWA3000-N worden gebruikt als WLAN-controller voor het beheer van de andere access points. Er kunnen maximaal 24 access points worden beheerd, waarmee 300 tot 500 gebruikers kunnen worden ondersteund. Dit maakt de oplossing ideaal geschikt voor locaties zoals winkelcentra, campussen, recreatieparken en overheidsgebouwen, waar draadloze internetverbindingen beschikbaar moeten worden gesteld aan grote groepen gebruikers. Klanten kunnen daarnaast besparen op de tijd en kosten die normaliter gepaard gaan met netwerkinstallaties en –beheer.

Rekening houdend met de beperkte ICT-mankracht van kleine en middelgrote bedrijven vereenvoudigt nieuwe NWA3000-N AP-serie het netwerkbeheer. Zodra een access point is geïnstalleerd en van stroom is voorzien, worden gelijktijdig de automatische discovery en provisioning geactiveerd. De access point die als controller wordt gebruikt en de beheerde access points worden zonder tussenkomst van de gebruiker geïdentificeerd en ingericht. De nieuwe Web 2.0-interface voor centraal beheer biedt ICT-medewerkers een gedetailleerd overzicht van alle access points en vereenvoudigt het configuratie- en wijzigingsproces. De RADIUS-server die in de NWA3000-N AP is ingebouwd maakt daarnaast een einde aan de tijd en kosten die gepaard gaan met de installatie en het onderhoud van een externe RADIUS-server.

ZyXEL is een vooraanstaande leverancier van groene netwerktechnologie. De toewijding van het bedrijf aan een beter milieu vindt zijn uiting in de nieuwe NWA3000-N AP-serie, die gebruikmaakt van de uiterst geavanceerde en energiezuinige IEEE (Energy Efficiency Ethernet) 802.3az-standaard. In combinatie met de 802.3az-switches van ZyXEL zorgen de nieuwe access points voor een aanzienlijke reductie van het energieverbruik, met behoud van een optimale netwerkprestatie. Een ander milieuvriendelijk aspect is het gebruik van LSOH (Low Smoke Zero Halogen)-materiaal voor alle access points voor binnen. Dit materiaal is speciaal ontwikkeld om de uitstoot van giftige rook te minimaliseren. Het materiaal is ozonvriendelijk, en bij brand komen er geen bijtende gassen vrij. De access points zijn daarmee een ideale oplossing voor werkgevers die om de gezondheid van hun werknemers geven.

De nieuwe NWA3000-N AP-serie van ZyXEL kan op tal van manieren worden ingezet: voor enkelvoudige en gelijktijdige draadloze verbindingen en als buitenmodel dual-frequency access points (dual-band NWA3160-N, dual-band/dual-radio NWA3560-N en buitenmodel dual-radio NWA3550-N).

//einde bericht

Bron: ZyXEL Communications BV

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Volg ZyXEL Communications BV




Bij dit bericht hoort bijlage Quick Sales Guide ZyXEL Profess.


Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: