Pressroom Lamar Communicatie

Echografie monitort ontwikkeling van te vroeg geborenen

Foto:
Dr. Donna Geddes

Dr. Donna Geddes presenteert haar onderzoeksresultaten

`s-Hertogenbosch, 08 Maart 2011 /EZPress/ - Op 15 en 16 april vindt het zesde internationale symposium van Medela plaats, waar dit jaar de rol van moedermelk voor te vroeg geboren baby’s een belangrijk onderwerp is. Eén van de keynote sprekers is Dr. Donna Geddes. De Australische is gespecialiseerd in onderzoek aan de hand van echografie. In haar presentatie demonstreert Dr. Geddes de methode en resultaten van echografie van borstvoeding en de maag-darmfunctie van te vroeg geboren baby’s.

Een van de grootste uitdagingen bij het monitoren van de ontwikkeling van een vroeg geboren baby, is het meten van de groei. “Dat moedermelk de beste voeding is voor deze vroeg geborenen, is algemeen bekend”, aldus Geddes. “Alleen is het moeilijk en kostbaar om de lichaamsontwikkeling en het effect van de voedingsopname te meten. Dat neemt niet weg dat deze meting absoluut essentieel is om tijdig groeistoornissen te identificeren en het effect van voeding op het lichaam te beoordelen.”

Gezondheidsrisico’s van vroeg geborenen
“Zowel prenatale als postnatale groeibeperking bij vroeg geboren zuigelingen kunnen op de korte en lange termijn de gezondheid beïnvloeden. Veel van deze baby’s hebben bij het verlaten van het ziekenhuis een hoog vetpercentage, maar een groeiachterstand. Dit kan op latere leeftijd leiden tot een verhoogd risico op zwaarlijvigheid, verhoogde bloeddruk, cardiovasculaire ziekte en verhoogde insulineweerstand.”

Onderzoek naar drinkpatroon
Dr. Donna Geddes en haar team onderzochten de mogelijkheden van echografie om de lichaamsontwikkeling en het effect van voeding te meten. Deze studie bouwt voort op een vorig echografisch onderzoek van haar naar het zuig-, slik- en adempatroon, het vacuümzuigen en de tongbeweging van zuigelingen tijdens het drinken aan de borst en uit de fles.

Zesde internationaal symposium Medela
Medela onderstreept het belang van wetenschappelijk onderzoek naar borstvoeding en stimuleert het delen van kennis over lactatie. Op het symposium, dat dit jaar in het Mövenpick Hotel in Amsterdam plaatsvindt, kunnen kinderartsen, neonatologen, lactatiekundigen, verloskundigen, vroedvrouwen en andere direct betrokkenen nieuwe inzichten opdoen en kennis uitwisselen op het gebied van borstvoeding. Een volledig programma vindt u op www.medela.ch/congress.

--------------------------------------------------
Voorafgaand aan het symposium is er een persconferentie. Die bestaat uit een rondetafelgesprek op vrijdag 15 april van 10.00 tot 11.00 uur. Samen met vertegenwoordigers van andere media kunt u dan direct in gesprek gaan met Donna Geddes en enkele andere toonaangevende onderzoekers. Zet de datum alvast in uw agenda en meld u nu aan. Ga naar: http://www.medela.com/BX/nl/breastfeeding/about-medela/media/local-press-releases.html. Er kan een beperkt aantal journalisten deelnemen.

//einde bericht

Bron: Medela

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Volg Lamar Communicatie




Bij dit bericht hoort bijlage Abstract presentation .


Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: