Pressroom ZyXEL Communications BV

ZyXEL introduceert GS1510-reeks van Gigabit-switches

Foto:
ZyXEL GS1510-24

Energiezuinige en op eenvoudig te beheren switches uit de Best Networking selectie reduceren de operationele kosten van kleine en middelgrote ondernemingen

Hoofddorp, 02 Maart 2011 /EZPress/ - ZyXEL Communications, leverancier van hardware voor innovatieve en betrouwbare netwerkoplossingen, maakte vandaag bekend dat het zijn reeks van webmanaged Gigabit-switches heeft uitgebreid met uitgebreide beveiligingsmogelijkheden en gebruiksvriendelijke functies die voorzien in de behoeften van kleine en middelgrote ondernemingen, filialen en thuiskantoren. Deze switches vallen onder de ZyXEL Best Networking portfolio.

De GS1510-reeks (GS1510-16, GS1510-24) biedt kleine en middelgrote bedrijven technologie en toepassingen die hen in staat stellen om complexe netwerken van grootzakelijk niveau op te zetten, maar desondanks eenvoudig te implementeren zijn. Omdat deze bedrijven meestal niet over een interne ICT-afdeling beschikken, zijn de rijke netwerkfuncties zodanig ontwikkeld dat ze nauwelijks beheer en onderhoud vereisen. Een onafhankelijke werking en intelligent beheer zijn belangrijke eigenschappen van deze switches.

De beveiliging vormt een van de belangrijkste punten van zorg voor kleine en middelgrote bedrijven die een netwerkomgeving opzetten. De extra kosten die met de beveiliging gepaard gaan vormen eveneens een probleem. De GS1510-reeks heft dit pijnpunt op door ondersteuning te bieden voor poortgebaseerde 802.1X-authenticatie. Hierdoor kan de netwerkauthenticatie plaatsvinden via externe RADIUS-servers en ontstaat de mogelijkheid van authenticatie via internet voor verbeterde en beveiligde samenwerking met de access points uit ZyXELs NWA3000-reeks. Op deze manier hoeven kleine en middelgrote bedrijven geen extra server aan te schaffen om hun vaste en draadloze netwerken van beveiliging van grootzakelijk niveau te voorzien. Daarmee kunnen ze de extra kosten vermijden die gepaard gaan met beveiligingsinvesteringen.

De GS1510-reeks omvat milieuvriendelijke switches die Gigabit Ethernet-snelheden bieden, een eerste vereiste voor geavanceerde netwerktoepassingen. De switches zijn uitgerust met functies die het stroomverbruik reduceren, zodat bedrijven hun energiekosten kunnen terugdringen zonder daar de prestatie en functionaliteit aan op te offeren.

De Gigabit-switches uit de GS1510-reeks zijn uitgerust met een functie die automatisch het netwerkverkeer detecteert en daar het stroomverbruik op dynamische wijze aan aanpast. Op deze manier kan het stroomverbruik worden gereduceerd tijdens perioden waarin sprake is van weinig verbindingen. Wanneer een netwerkapparaat wordt uitgeschakeld, zal deze functie de inactieve verbinding detecteren en het stroomverbruik daar automatisch op aanpassen. De switches zijn daarnaast uitgerust met een ‘groene’ functie die in staat is om de lengte van aangesloten Ethernet-kabels automatisch te detecteren. Hoe korter de kabellengte, des te lager het energieverbruik. De GS1510-reeks kent een ventilatorloos ontwerp. Dit resulteert in een geruislozer werking en lagere warmteontwikkeling, waardoor het energieverbruik en de kosten worden gereduceerd zonder nadelige invloed op de prestatie. De switches vormen daarmee de ideale oplossing voor groeiende ondernemingen.

Met hun automatische MDI/MDI-X-functie is het niet nodig om crossover-kabels te gebruiken om de de switches uit de GS1510-reeks op andere switches aan te sluiten. Via SNMP (het Simple Network Management Protocol) en de web-based interface kunnen gebruikers uit twee modi om op snelle wijze alle functies te configureren: de Smart Mode en Advanced Mode. De switches bieden daarnaast een Auto-Discovery-functie waarmee netwerkbeheerders op eenvoudige wijze het IP-adres kunnen achterhalen.

//einde bericht

Bron: ZyXEL Communications B.V.

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Volg ZyXEL Communications BV




Bij dit bericht hoort bijlage Datasheet GS1510-series.


Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: