Pressroom Zetacom

Zetacom boekt opnieuw succes bij lokale overheid met NEC

Telefonie oplossing voor Gemeente Leerdam

Zoetermeer, 18 Oktober 2010 /EZPress/ - De gemeente Leerdam heeft gekozen voor vervanging van zijn klassieke telefonie omgeving door een oplossing van Zetacom op basis van de SV8300 van NEC. Bovendien wordt een volledig nieuw IP netwerk geleverd. Met dit succes groeit het aantal gemeenten dat kiest voor de producten en diensten van Zetacom gestaag. 'Het afgelopen jaar leverden we al oplossingen op bij de gemeenten Heemstede, Landgraaf, Venray, Cranendonck, Horst aan de Maas en Smallingerland,' vertelt Zetacom directeur Dick Dompeling. 'Met NEC in ons portfolio werpt onze focus op de lokale overheid zijn vruchten af.'

De uitdaging
Het nieuwe platform moest erop ingericht zijn om bij een eventuele toekomstige samenwerking met aangrenzende gemeenten van toegevoegde waarde te zijn. Hoewel Leerdam momenteel reeds op diverse gebieden samenwerkt met de omliggende gemeenten Zederik en Giessenlanden, is nog niet in kaart gebracht hoe de toekomstige samenwerking eruit zal zien. Het communicatieplatform diende daarom 'stand-alone' te kunnen functioneren, met beschikking over een eigen telefooncentrale met bijbehorende telefoniste bedienpost, klantcontactcentrum en unified communications. Hierbij moest in elk geval de optie opengehouden worden de omgeving om te bouwen tot één transparante communicatiestructuur met gecentraliseerde toepassingen, in het geval de gemeenten zouden besluiten een verregaande samenwerking aan te gaan. Grote voordelen zijn dan onder andere te realiseren met een gedeeld klantcontactcentrum. Het concept Antwoord© gaat uit van een klantcontactcentrum (KCC) als betrouwbare en herkenbare ingang voor de gehele overheid. Kwaliteit van de dienstverlening is essentieel en inzicht in- en regelen van de bereikbaarheid spelen daarbij een cruciale rol. Bereikbaarheid en integratie met de Outlook agenda waren daarom de belangrijkste eisen waar de nieuwe oplossing aan moest voldoen.

De oplossing
De aangeboden oplossing bestaat uit een IP telefooncentrale, de SV8300 communicatieserver van NEC, met een geïntegreerd Unified Communications platform: Business ConneCT. Deze toepassing geeft inzicht in de presence en bereikbaarheid van de medewerkers en maakt het mogelijk snel en efficiënt intern en met de inwoners van de gemeenten te communiceren. Bovendien kan de eigen bereikbaarheid zowel handmatig als automatisch via de agendakoppeling geregeld worden zodat een optimale dienstverlening mogelijk is. Voor het beheer en uitgebreide rapportagemogelijkheden wordt gebruik gemaakt van MA4000 System Management en MA4000 Expense Management. In totaal worden 450 IP telefoontoestellen geplaatst. De telefooncentrale beschikt over een koppeling met het openbare telefoonnetwerk. Ook wordt de gemeente voorzien van een IP DECT netwerk waarmee uitstekende interne mobiele spraakkwaliteit mogelijk is. De SV8300 onderscheidt zich onder andere door een zeer hoge betrouwbaarheid en flexibiliteit. Dit maakt het mogelijk om meerdere stand-alone systemen eenvoudig te transformeren tot één transparant systeem. Mocht het IP WAN uitvallen, dan kunnen alle systemen volledig zelfstandig doordraaien en is de beschikbaarheid van telefonie gegarandeerd. Ook de Business ConneCT applicatie kan gecentraliseerd worden waarbij het mogelijk is dat KCC medewerkers op verschillende locaties alle inkomende oproepen gezamenlijk kunnen afhandelen. Inzicht in presence en bereikbaarheid helpen daarbij om de dienstverlening zo optimaal mogelijk in te vullen.

Over Zetacom
Zetacom is system integrator voor de zakelijke markt. Zetacom is gespecialiseerd in het implementeren van innovatieve tele- en dataoplossingen, waaronder telecommunicatiesystemen, contactcenters, netwerkinfrastructuren en -beveiliging. Met 120 medewerkers werkt Zetacom landelijk vanuit Zoetermeer (hoofdvestiging), Bleiswijk (logistiek centrum) en 's-Hertogenbosch (training centre) voor zowel de grootzakelijke markt als het MKB. Tot de opdrachtgevers behoren de overheid, industrie, dienstverlening, horeca, gezondheidszorg en transportsector, variërend van lokaal georiënteerde tot landelijke organisaties. Voor meer informatie: www.zetacom.nl.

//einde bericht

Bron: Zetacom

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Volg Zetacom




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: