Pressroom ZyXEL Communications BV

ZyXEL integreert Ekahau Site Survey-tool met zijn Wi-Fi-apparatuur

Hoofddorp, 13 Oktober 2010 /EZPress/ - ZyXEL Communications, 's werelds grootste leverancier van oplossingen voor breedbandtoegang, en Ekahau Inc., de wereldwijde marktleider in hoogwaardige Real Time Location Systems (RTLS) voor Wi-Fi-netwerken, maakten vandaag bekend dat ZyXEL de Ekahau Site Survey (ESS)-tool voor de planning en plaatsbepaling van Wi-Fi-netwerken in een aantal van zijn Wi-Fi-toegangspunten en -antennes zal integreren.

'De WLAN-producten van ZyXEL bieden bedrijven schaalbare oplossingen met een uiterst rijk functiepallet', aldus Alpha Chen, de vicepresident van de Enterprise Solution Business Unit van ZyXEL. 'Dankzij de samenwerking met Ekahau kan ZyXEL de prestatie van zijn WLAN-producten verbeteren en klanten de mogelijkheid bieden om op snelle en eenvoudige wijze Wi-FI-netwerken te creëren en optimaliseren en eventuele technische problemen in een handomdraai op te lossen'.

ESS is een gebruiksvriendelijke softwaretool waarmee gebruikers op professionele wijze de planning, plaatsbepaling en het beheer van hun Wi-Fi-netwerken kunnen verzorgen. ZyXEL is een speciale samenwerking met Ekahau aangegaan met het doel om zijn producteigenschappen in ESS te integreren. Gebruikers van ESS krijgen hierdoor de mogelijkheid om hun netwerken te ontwerpen en analyseren met behulp van de specifieke technische mogelijkheden van de apparatuur van ZyXEL, gecombineerd met de geavanceerde functionaliteit en beste praktijken die ESS te bieden heeft. ESS stelt netwerkbeheerders in staat om automatisch de optimale opstelling en configuratie voor de toegangspunten van ZyXEL te bepalen, hun netwerk te verifiëren en optimaliseren en eventuele problemen in een mom van tijd op te lossen.

'Door de toegangspunten en antennes van ZyXEL op accurate wijze in ESS te modelleren, krijgen gebruikers de beschikking over functies die een nauwkeurigere driedimensionale netwerkplanning mogelijk maken. Dit resulteert in kostenefficiëntere Wi-FI-oplossingen met een geoptimaliseerde prestatie', aldus Jussi Kiviniemi, senior productmanager bij Ekahau. 'En aangezien de Wi-Fi-infrastructuur van ZyXEL compatibel is met de RTLS-oplossing van Ekahau, kunnen gebruikers op eenvoudige en probleemloze wijze toepassingen integreren voor het traceren van activa, goederen en personen zonder de noodzaak om hun bestaande hardware en software aan te passen. De verificatiemogelijheden van ESS zorgen daarbij voor een optimalisatie van het Wi-FI-netwerk voor plaatsbepalingstoepassingen, zodat gebruikers tijd en kosten kunnen besparen'.

//einde bericht

Bron: ZyXEL Communications BV

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Volg ZyXEL Communications BV




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: