Pressroom Marc My Words

Start van Wheel of Energy 365 ‘Cancer Support Matters

Foto:

Marathon365 presenteert wereldprimeur

Schiphol, 10 Oktober 2010 /EZPress/ - Om 10.10 uur vanochtend is op het Jan Dellaert Plein op Amsterdam Airport Schiphol een estafettestok doorgegeven voor de wereldprimeur Wheel Of Energy365 – ‘Cancer Support Matters’. ‘Wheel Of Energy365’ is een 30 ton wegend gigantisch loopwiel met een diameter van bijna 7 meter en een breedte van 3 meter waarin door drie mensen tegelijkertijd de estafette kan worden gelopen. Na het officiële openingsprogramma met bijdragen van Humberto Tan, Age Fluitman (Voorzitter KvK Amsterdam en Voorzitter Stichting Marathon365), Jos Nijhuis (President-directeur Schiphol Group) en Jürg Boller (Chief Operating Officer en CEO UICC; Union for International Cancer Control - Genève) heeft initiatiefnemer Richard Bottram sinds vanochtend 10.10 uur ‘Wheel Of Energy365’ in beweging gezet. Dit is zijn eerste uit de voorgenomen reeks van 365 marathons in ‘Wheel Of Energy365’.
Vanaf 15.00 uur vanmiddag nemen ook de eerste andere lopers deel aan de 365 dagen en nachten durende estafette. ‘Wheel of Energy365’ wordt vanaf vandaag 365 dagen lang, dag en nacht, zomer en winter, bij zon of met regen, in warmte of kou – tot 9/10/’11 om 12.00 uur – in tijdsblokken van 60 minuten in beweging gehouden door lopers uit Nederland en de rest van de wereld.

Mensen die vanaf 10/10/10 in ‘Wheel Of Energy365’ deelnemen aan de onafgebroken estafetteloop dragen hiermee direct bij aan de internationale aandacht voor en bewustwording van de mondiale problematiek van het welzijn van mensen die geraakt zijn door kanker. Het doel van ‘Wheel of Energy365’ is een wereldwijde bundeling van positieve energie om mensen die leven met kanker in hun kracht te zetten. Deze energiebundeling zal worden ingezet voor aandacht en bewustwording omtrent internationale welzijnsverbetering van mensen die geraakt zijn door kanker. Naast medische behandelingen zorgt een verbeterde psychosociale ondersteuning voor een verhoging van de levenskwaliteit.

Richard Bottram: “Vandaag ga ik samen met de lopers die zich als eersten hebben aangemeld van start om ‘Wheel Of Energy365’ een jaar lang dag en nacht in beweging houden. De afgelopen weken hebben zich inmiddels ruim drieduizend mensen aangemeld en de belangstelling groeit met de dag. Dat is fantastisch want er is per slot van rekening de positieve energie van 29.999 enthousiaste lopers nodig om Wheel of Energy365 in beweging te houden. Dus iedereen die onze doelen wil ondersteunen, kan meedoen aan ‘Wheel Of Energy365’.

Jürg Boller, Executive Director UICC: “We zijn enorm verheugd over dit initiatief van Stichting Marathon365 en de samenwerking met het UICC, om op deze bijzondere wijze de ziekte kanker internationaal onder de aandacht te brengen. ‘Wheel Of Energy365’ draagt volledig de doelen van het UICC uit: het verbinden, mobiliseren en ondersteunen van organisaties, experts, belanghebbenden en vrijwilligers in een samenwerking die moet leiden tot het uitbannen van kanker als een levensbedreigende ziekte voor toekomstige generaties. Het zou daarom geweldig zijn als iedereen die energie geeft aan ‘Wheel Of Energy365’ ook onze ‘World Cancer Declaration’ wil ondertekenen via www.wheelofenergy.org.”

Jos Nijhuis, President-directeur Schiphol Group: ‘’Ik ben er heel trots op dat wij als Schiphol een bijdrage kunnen verlenen aan dit mooie initiatief. We doen dat door een prominente en centrale plaats op de luchthaven, het Jan Dellaertplein, ter beschikking te stellen. Schiphol is de perfecte locatie om nationaal maar natuurlijk ook internationaal aandacht te krijgen voor de strijd tegen kanker. Want kanker kent geen grenzen. Ik roep dan ook de gehele Schiphol gemeenschap op om het Wheel 24 uur per etmaal draaiend te houden en om Richard Bottram regelmatig ook fysiek te ondersteunen door mee te lopen in het Wheel!’’

Vanaf vandaag heeft iedereen in Nederland en over de hele wereld 365 dagen, 24 uur per dag de kans om samen met anderen in actie te komen voor ‘Wheel Of Energy365’ door deel te nemen aan de onafgebroken estafette in het loopwiel, maar ook door fondsen te werven en een handtekeningenactie te houden ten behoeve van de ‘World Cancer Declaration’ in samenwerking met het UICC*. Met het initiatief ‘Wheel of Energy365’op Amsterdam Airport Schiphol, functioneert Nederland als voorbeeld voor de rest van de wereld in de strijd tegen kanker. ‘Wheel Of Energy365’ beoogt een energiebundeling waarbij een ieder voor zijn deel in beweging komt: de overheid, de gezondheidssector, het bedrijfsleven en zoveel andere mogelijk anderen uit onze internationale samenleving. Sport verbroedert en samen maken we het verschil! Aanmelden is mogelijk via www.wheelofenergy.org.”

Over Stichting Marathon365
Stichting Marathon365 is in 2006 opgericht door Richard Bottram. De organisatie zet zich in voor een wereld waarin kanker niet langer een levensbedreiging zal vormen. Stichting Marathon365 organiseert initiatieven die met name gericht zijn op bewustwording en het bevorderen van de kwaliteit van leven van mensen met kanker en hun naasten. De fondsen die geworven worden met de initiatieven komen ten goede aan nationale en internationale projecten en organisaties die zich bezighouden met de strijd tegen kanker.

Over UICC
UICC (The International Union Against Cancer -Genève, Zwitserland) is een wereldwijde overkoepelende onafhankelijke organisatie die bestaat uit ruim 300 nationale organisaties afkomstig uit meer dan 100 verschillende landen. De missie van UICC richt zich op een mondiale strijd tegen kanker met als belangrijkste doel dat kanker voor onze toekomstige generaties niet langer een levensbedreigende ziekte zal vormen. Voor meer informatie: www.uicc.org.

Over Amsterdam Airport Schiphol
Schiphol is veel meer dan een luchthaven. Schiphol is een toonaangevende efficiënte luchthaven met 284 bestemmingen en bijna 44 miljoen passagiers. Maar Schiphol ademt ook de sfeer van een wereldstad, die haar bezoekers en de daar gevestigde ondernemingen 24 uur per dag, 7 dagen per week diensten en faciliteiten aanbiedt die zij nodig hebben. Schiphol heeft banken, winkels, restaurants, vergadercentra, kinderspeelplaatsen, hotels en zelfs een museum en een casino. Corporate Responsibility – ondernemen met respect voor mens, milieu en omgeving – is een intrinsiek onderdeel in alle activiteiten en processen van Amsterdam Airport Schiphol. Schiphol wil in 2012 wat betreft haar eigen activiteiten volledig CO2 neutraal zijn.

Kerncijfers Amsterdam Airport Schiphol (2009):
43,6 miljoen passagiers – 5e luchthaven in Europa
1,3 miljoen ton vracht – 3e vrachtluchthaven in Europa
60.000 medewerkers bij meer dan 500 bedrijven

//einde bericht

Bron: Marc My Words

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu



Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: