Pressroom ZyXEL Communications BV

Zakelijk WLAN-controllersysteem van ZyXEL biedt 11n-prestatie en krachtige mobiele beveiliging

Foto:
NXC-5200 Wireless controller

Hoofddorp, 30 September 2010 /EZPress/ - ZyXEL Communications (TSE: 2391), 's werelds grootste leverancier van oplossingen voor breedbandtoegang, introduceerde vandaag een zakelijk WLAN-controllersysteem bestaande uit een NXC5200 WLAN-controller en een NWA5160N N WLAN-access point. De oplossing biedt een hoogwaardige 11n-prestatie en krachtige mobiele beveiliging voor middelgrote tot grote ondernemingen en campusomgevingen.

Het Business WLAN Controller System van ZyXEL biedt centraal en schaalbaar beheer tot maar liefst 240 access points, zodat beheerders de dekking van hun WLAN op flexibele wijze kunnen schalen. De oplossing biedt hen daarnaast de mogelijkheid om vanaf een centrale locatie de configuraties en het gegevensverkeer voor afzonderlijke draadloze netwerkkanalen te beheren. De Business WLAN Controller System maakt een einde aan vertragingen als gevolg van roaming. Gebruikers kunnen daarnaast profiteren van uiterst snelle en stabiele netwerkverbindingen voor hun internettoegang, video conferencing en VoIP-gesprekken.

Mobiele gebruikers brengen meer kritische bedreigingen voor bedrijfsnetwerken met zich mee dan vaste gebruikers. Het Business WLAN Controller System van ZyXEL biedt veel meer dan flexibele draadloze mobiliteit. De oplossing is verrijkt met tal van firewall-functies die de netwerkrand van het WLAN tegen bedreigingen beschermen. De NXC5200 WLAN-controller is uitgerust met krachtige en gecertificeerde WLAN-beveiliging op basis van WPA en WPA2, een ingebouwde firewall en een gelicenseerde indringerpreventie- en antivirusoplossing. Het systeem versleutelt het draadloze gegevensverkeer en pareert op betrouwbare wijze bedreigingen die via mobiele gebruikers het bedrijfsnetwerk proberen binnen te dringen. Het Business WLAN Controller System van ZyXEL is een ideale keuze voor het uitbreiden van de draadloze dekking en het versterken van de beveiliging van de netwerkrand van het WLAN.

Nu een toenemend aantal gebruikers van mobiele toestellen meer en meer bandbreedte verbruikt, zal het niet lang duren voordat bedrijven de omvangrijke bandbreedte van 11n nodig hebben. Zijn krachtige systeemontwerp maakt het Business WLAN Controller System van ZyXEL tot een uitstekende hardware-investering. Klanten zullen met deze oplossing in staat zijn om te voorzien in de behoefte aan omvangrijke bandbreedte zodra de 11n-technologie zijn intocht doet. Het gegevensverkeer dat via elk virtueel access point verloopt kan worden geconfigureerd om lokaal te worden overbrugd of door de NXC5200 WLAN-controller worden afgehandeld voor gestroomlijnd beheer. Dankzij intelligente functionaliteit voor het doorverzenden van gegevens is het Business WLAN Controller System van ZyXEL in staat om het netwerk te ontlasten en gebruikers een 11 n-prestatie te bieden.

De NXC5200 biedt verschillende functies die een snelle en eenvoudige implementatie mogelijk maken. De WLAN-controller en de beheerde access points kunnen elkaar automatisch detecteren en een verbinding maken. Zodra de instelling is voltooid kunnen de configuraties spontaan naar elk beheerde access point worden verzonden. Doordat er nauwelijks tijd nodig is voor de installatie en configuratie van de oplossing kunnen ICT-managers profiteren lage totale eigendomskosten.

//einde bericht

Bron: ZyXEL Communications B.V.

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Volg ZyXEL Communications BV




Bij dit bericht hoort bijlage Datasheet Controller NXC-5200.


Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: