Pressroom ZyXEL Communications BV

ZyXEL ontvangt als een van de eerste bedrijven een Carbon Footprint Label

Foto:
Carbon Footprint logo

Hoofddorp, 27 Juli 2010 /EZPress/ - ZyXEL Communications (TSE: 2391), 's werelds grootste leverancier van oplossingen voor breedbandtoegang, maakte vandaag bekend dat de Environmental Protection Administration (EPA) in Taiwan een Carbon Footprint Label heeft toegekend aan de ZyXEL Wireless ADSL2+ Router P-2602. In Nederland wordt deze ADSL2+ router onder andere gebruikt door Telfort. ZyXEL is een van de eerste Taiwanese bedrijven die deze eer ten beurt valt. Bovendien is het de eerste leverancier van netwerkapparatuur die een Carbon Footprint Label ontvangt.

De internationale gemeenschap hecht een steeds groter belang aan het openbaar maken van informatie over CO2-emissies. In reactie op deze ontwikkeling heeft de Taiwanese regering een CO2-uitstootlabelsysteem geïntroduceerd: het Carbon Footprint Label. Taiwanese bedrijven kunnen op deze manier inspringen op de wereldwijde vraag naar groenere producten en iets aan het broeikaseffect doen. ZyXEL is de eerste leverancier van netwerkproducten waaraan het Carbon Footprint Label is toegekend, en heeft reeds een verzoek ingediend voor een wereldwijd CO2-uitstootcertificaat.

Ruim voor de introductie van het certificeringssysteem hield ZyXEL zich al bezig met het berekenen van de CO2-uitstoot die met zijn bedrijfsactiviteiten gepaard gaat. Het berekent de CO2-emissies voor elk aspect van de productlevenscyclus, van grondstoffen, productie, levering, gebruik door consumenten tot het afdanken en recyclen van producten. ZyXEL maakt zijn berekeningen van de CO2-uitstoot toegankelijk om consumenten inzicht te bieden in de werkelijke cijfers. Op deze manier wordt het voor consumenten volledig transparant welke gevolgen hun gebruik van elektronische producten voor het milieu heeft en de rol die zij kunnen spelen bij het terugdringen van de CO2-uitstoot.

ZyXEL voldoet aan de Europese richtlijnen en zet zichzelf en zijn leveranciers aan om te voorzien in de vraag van internationale consumenten naar milieuvriendelijke technologie. Daarnaast heeft het bedrijf een 'Coordinated Information System' opgezet en een onderzoek naar zijn CO2-uitstoot afgerond. Met het 'Coordinated Information System', de 'Green Product Database', het 'Life Cycle Analysis System', de '3R and disassembly Report Database' en het 'Restriction of Hazardous Substances Management System' is ZyXEL in staat om tijdens de gehele productlevenscyclus op agressieve wijze de schadelijke gevolgen voor het milieu in kaart te brengen. Als voorstander van maatschappelijk verantwoord ondernemen ontwikkelt ZyXEL afvalreducerende, eenvoudig recycleerbare en energiezuinige producten die een extreem laag gehalte aan milieuschadelijke stoffen bevatten.

Naast het doen van onderzoek naar nieuwe manieren om de CO2-uitstoot van zijn producten, productieprocessen en leveranciersketen te reduceren, hanteert ZyXEL een energiebesparend en milieuvriendelijk productontwikkelingsbeleid. Aangezien de consument het grootste aandeel heeft in het energieverbruik van elektronische producten, heeft ZyXEL tal van energiezuinige technologieën voor zijn groene producten ontwikkeld. Groene functies zijn ZyXEL-producten zijn onder meer automatische aanpassing van het stroomverbruik, planning van het gebruik van draadloze technologie, wake on demand, intelligente ventilatorbediening en intelligente Power over Ethernet-technologie. Deze functies helpen klanten om de CO2-uitstoot die tijdens het gebruik van hun elektronische producten plaatsvindt tot een minimum te beperken.

Als voorstander van maatschappelijk verantwoord ondernemen blijft ZyXEL op actieve wijze zoeken naar innovatieve groene methoden om producten en technologieën te ontwikkelen die het milieu ten goede komen. ZyXEL stelt zichzelf ten doel om alle maatregelen te treffen die nodig zijn om zijn uitstoot van broeikasgassen verder te reduceren.

//einde bericht

Bron: ZyXEL Communications B.V.

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Volg ZyXEL Communications BV




Bij dit bericht hoort bijlage Cabon Footprint Certificate.


Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: