Pressroom ZyXEL Communications BV

ZyXEL introduceert N4100: 's werelds eerste 11n hotspot-gateway voor de horecabranche

Foto:
ZyXEL N4100

Plug-en-play internetoplossing inclusief ticketprinter

Hoofddorp, 22 Juli 2010 /EZPress/ - ZyXEL Communications (TSE: 2391), 's werelds grootste leverancier voor oplossingen voor breedbandtoegang, introduceerde onlangs de N4100, de eerste 11n hotspot-gateway die speciaal voor de horecabranche is ontwikkeld. De N4100 biedt een draadloze 802.11n-prestatie en plug-and-play verbindingen. De hotspot-gateway stelt horecabedrijven in staat om gasten gratis of tegen betaling veilige en snelle internettoegang te bieden. De N4100 maakt gebruik van de laatste stand der techniek om allerlei typen klanten een optimale dekking en verbindingskwaliteit te bieden.

Internettoegang is inmiddels uitgegroeid tot een basisvereiste voor veel publieke omgevingen. Mensen die voor hun werk of plezier reizen willen in contact blijven met hun vrienden, familieleden en collega´s en vragen daarom om internettoegang op basis van uiteenlopende draadloze technieken. Mobiele apparaten zoals laptops, netbooks, smart phones en gameconsoles zijn inmiddels standaard uitgerust met ingebouwde WiFi-technologie. Deze ontwikkeling heeft geresulteerd in een vraag naar hogere bandbreedte, meer keuzevrijheid op het gebied van internetverbindingen en een hogere dichtheid van hotspots van horecabedrijven en publieke aanbieders van WiFi-verbindingen.

'Horecabedrijven streven ernaar om internetverbindingen van hogere kwaliteit aan te bieden om te kunnen voorzien in de toenemende vraag van klanten om meer bandbreedte en een hogere dichtheid van hotspots,' aldus Alpha Chen, de vicepresident van de ZyXEL Enterprise Solution Business Unit. 'Hun grootste zorg is momenteel om klanten gebruiksvriendelijke aanvullende diensten aan te bieden en extra omzetmogelijkheden te creëren'.

De N4100 vormt een perfecte aanvulling op het bestaande aanbod van hoogwaardige hotspot-gateways van ZyXEL en biedt gegevenssnelheden tot 300 Mbps. De N4100 biedt een bandbreedte die circa 5 keer hoger ligt dan die van standaard 11b/g-apparatuur, is uitgerust met de '3 Transmit 3 Receive' MIMO-technologie en biedt verbeterde 11n-gerelateerde functies die voor een betere dekking zorgen.

De ZyXEL N4100 is makkelijk te configureren en eenvoudig in het gebruik en kan worden gebruikt in combinatie met een optionele SP300 ticketprinter. Voor deze oplossing is geen toegewijde pc vereist. Het horecapersoneel kan de hotspot-gateway met een simpele druk op een knop op de SP300 bedienen en automatisch de aanmeldingsgegevens afdrukken die eindgebruikers nodig hebben om internettoegang te krijgen. Voor grotere bedrijfsomgevingen biedt de ZyXEL N4100 ondersteuning voor maximaal tien SP300-printers die op verschillende locaties in en rond de bedrijfslocatie kunnen worden opgesteld. Hierdoor ontstaat een ideale oplossing die kan worden opgeschaald naarmate de bedrijfsactiviteiten groeien of een bredere dekking is vereist.

De N4100 heeft ten doel om de complexe technische problemen op het gebied van internettoegang te vereenvoudigen. Om deze reden is de oplossing uitgerust met 'IP Plug-and-Play'-technologie die gebruikers in staat stelt om een internetverbinding te maken zonder het IP-adres en andere netwerkconfiguraties te hoeven wijzigen. Daarmee wordt een einde gemaakt aan de noodzaak van speciaal IT-personeel en de kosten die daarmee gepaard gaan. Door klanten eenvoudige, probleemloze internettoegang te bieden, zal er intensiever gebruik worden gemaakt van de internetdienst, hetgeen de bedrijfswinst ten goede komt.

De N4100 biedt standaard ondersteuning voor 100 gelijktijdige gebruikers. Dit aantal kan met behulp van een elektronische licentie worden uitgebreid tot 200. Met de 'pay-as-you-grow'-licentiedienst kunnen zowel internetaanbieders als horecabedrijven hun dienstenaanbod uitbreiden naarmate hun onderneming groeit. De N4100 is speciaal ontworpen voor een eenvoudig gebruik en simpele toepassingsmogelijkheden binnen horecabedrijven. Deze veilige en geavanceerde hotspot-gateway biedt gebruiksvriendelijke functies die voor een verbetering van de winstgevendheid en kwaliteit van dienstverlening zorgen en horecabedrijven in staat stellen om klanten aan te trekken en behouden.

//einde bericht

Bron: ZyXEL Communications B.V.

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Volg ZyXEL Communications BV




Bij dit bericht hoort bijlage Datasheet N4100.


Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: