Pressroom ZyXEL Communications BV

ZyXEL introduceert de Fibre Service Gateway 2200HNU

Foto:
FSG-2200hnu

Een all-in-one Active Fiber Gigabit IAD voor triple-play FTTH-diensten

Hoofddorp, 28 Mei 2010 /EZPress/ - ZyXEL Communications (TSE: 2391), de toonaangevende wereldwijde leverancier van oplossingen voor breedbandtoegang, presenteert de FSG2200HNU, haar all-in-one Gigabit Active Fiber VoIP-IAD voor triple-play FTTH (fibre-to-the-home)-diensten.

De producten van ZyXEL stellen carriers, internetproviders en kabeltelevisieaanbieders in staat om snel op FTTx over te stappen en hun geavanceerde multi-service-aanbod en omzet een krachtige impuls te geven. De FSG2200HNU won recentelijk een belangrijk aanbestedingsproject voor Gigabit-glasvezelverbindingen in de Benelux. Dit succes geeft blijk van de erkenning die de uitgebreide FTTx-oplossingen van ZyXEL vinden bij 's werelds grootste telecombedrijven en providers.

De FSG2200HNU heeft reeds tal van prijzen gewonnen en heeft op brede schaal erkenning gekregen voor zijn innovatieve ontwerpconcepten. Het apparaat werd onder meer bekroond met de 2009 InfoVision Award, de 2010 Golden Pin Design Mark in Taiwan en de 2010 Taiwan Excellent Award.

Het modulaire ontwerp van de FSG2200HNU kan worden gebruikt in woonomgevingen die op glasvezelverbindingen zijn ingericht. Op de locatie van de klant wordt een fibre-tray (FTU1000/2000) geïnstalleerd waarmee consumenten een breed scala aan diensten kunnen afnemen via glasvezelverbindingen, zoals internet, telefonie en televisie. Dankzij het fibre tray-ontwerp is de FSG2200HNU in staat om HDTV-signalen door te geven aan de televisie van consumenten.

Internetproviders kunnen deze dienst aanbieden door met een simpele klik de FSG2200HNU IAD (Internet Access Device) op de FTU te installeren. Hierdoor worden de signalen omgezet naar het digitale formaat van 1.000 Mbps (1 Gbps) dat aan abonnees wordt aangeboden. Het apparaat maakt het mogelijk om op eenvoudige wijze bandbreedtegevoelige toepassingen aan te bieden, zoals HD IPTV, IP-bewaking, telezorg, leren op afstand, videotelefonie en natuurlijk gewoon internet.

De FSG2200HNU is een multi-service IAD die toekomstgerichte bandbreedte voor gedifferentieerde diensten biedt. Het apparaat is uitgerust met een Gigabit 10/100/1000Mbps Ethernet-switch met vier poorten, biedt hoogwaardige draadloze 11n-dekking en stelt gebruikers in staat om te profiteren van geoptimaliseerde internettoegang met hogere snelheden.

Dankzij de dubbele ingaande glasvezelverbindingen worden consumenten die geïnteresseerd zijn in drie belangrijke diensten (video on demand, internetverbindingen en kabeltelevisie) de vrijheid geboden om deze af te nemen bij verschillende aanbieders (telecommunicatie- en kabeltelevisiebedrijven). Aanbieders van deze diensten kunnen ervoor kiezen om zelfstandig of in samenwerkingsverband te opereren. Met deze installaties kunnen zij forse kostenbesparingen realiseren en de kwaliteit van verbindingen optimaliseren, zodat storingen tot een minimum worden beperkt. Aannemers, telecommunicatiebedrijven, kabeltelevisiebedrijven en andere betrokken partijen kunnen de infrastructuur en winst met elkaar delen. Consumenten kunnen op hun beurt van de samenwerking profiteren doordat ze de beschikking krijgen over betere verbindingen en entertainment tegen lagere kosten.

//einde bericht

Bron: ZyXEL Communications B.V.

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Volg ZyXEL Communications BV




Bij dit bericht hoort bijlage datasheet FSG2200hnu.


Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: