Pressroom ZyXEL Communications BV

ZyXEL Vantage CNM biedt krachtig beveiligingsbeheer

Bediening, bewaking en rapportage vanaf een centrale locatie vereenvoudigt het beheer

Hoofddorp, 29 April 2010 /EZPress/ - ZyXEL Benelux introduceert Vantage CNM. Deze oplossing biedt centraal UTM-beheer voor het afdwingen van beleidsregels en een correct gebruik van licenties voor beveiligingsoplossingen, de mogelijkheid om met een simpele muisklik een VPN te starten en functionaliteit voor het uitvoeren van grootschalige firmware-upgrades, implementaties van beleidsregels en back-up- en herstelfuncties voor groepen apparaten. Daarnaast biedt Vantage CNM ondersteuning voor real-time bewaking, waarschuwingen en grafische rapportage.

Vantage CNM ondersteunt alle mogelijkheden van de ZyWALL USG serie voor het definiëren, distribueren en afdwingen van een complete reeks van UTM-diensten en –beleidsregels binnen gedistribueerde omgevingen. Ook stelt het IT-beheerders in staat om op eenvoudige wijze licentie-informatie voor beveiligingsoplossingen te beheren, bewaken en bij te werken met behulp van een licentiebeheerfunctie die de abonnements- en beheerprocessen vereenvoudigt. Voor een optimaal gebruiksgemak biedt de oplossing automatische e-mailkennisgevingen die IT-managers herinneren aan de vervaldatums voor licenties voor hun beveiligingsoplossingen.

Vantage CNM is uitgerust met een grafische gebruikersinterface waarmee beheerders VPN (Virtual Private Network)-tunnels kunnen creëren door simpelweg een apparaat aan te klikken en vervolgens een 'tunnel' naar een ander apparaat te slepen. Hierdoor wordt de configuratie van VPN-verbindingen een stuk eenvoudiger en zijn beheerders minder tijd en geld kwijt aan VPN-configuraties.

Vantage CNM is een geïntegreerde beheertool die het IT-personeel in staat stelt om apparaten vanaf een centrale locatie te beheren, bijvoorbeeld om collectieve firmware-upgrades uit te voeren of automatische periodieke upgrades te verzorgen. Wijzigingen in beveiligingsbeleidsregels kunnen op een complete groep van apparaten worden toegepast indien de beveiliging wordt bedreigd. Beheerders kunnen daarnaast een back-up maken van de configuratie van een complete groep van apparaten of een specifiek apparaat, en deze configuratie vervolgens indien nodig herstellen.

De centrale log- en waarschuwingsfuncties van Vantage CNM stellen beheerders in staat om de toestand van apparaten te bewaken en in één oogopslag zien welke apparatuur online en offline is. Als er een incident optreedt zal Vantage CNM de gebruiker daarvan op proactieve wijze op de hoogte stellen aan de hand van visuele pictogrammen en e-mailkennisgevingen.

Vantage CNM biedt meer dan 50 historische rapporten met informatie over de activiteiten van de firewall, virusaanvallen, indringingspogingen, het bandbreedteverbruik, het gebruik van websites, de gebruikersactiviteit en nog veel meer. Door gebruik te maken van de gebruiksvriendelijke drill down-rapporten kunnen beheerders het netwerkgebruik analyseren en verdachte activiteiten of aanvallen identificeren.

//einde bericht

Bron: ZyXEL Communication Systems

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Volg ZyXEL Communications BV




Bij dit bericht hoort bijlage Datasheet Vantage CNM.



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: