Pressroom ZyXEL Communications BV

ZyXEL introduceert haar XGS serie switches voor Fiber netwerken

Foto:
ZyXEL XGS-4728F

Bouwblok van een Service Provider Fiber Netwerk

Hoofddorp, 27 November 2009 /EZPress/ - ZyXEL introduceert haar XGS-4000 serie switches. Met deze serie switches heeft ZyXEL een bouwblok voor fiber toepassingen in onder andere de 'last mile' naar de eindgebruiker. Operatoren kunnen de XGS switches inzetten in de AreaPOP zodat de eindgebruikers een snelheid tot wel 1Gbps kunnen ontvangen.

Door de ontwikkeling van de XGS serie is ZyXEL hard op weg om Fibre To The Home/Business betaalbaar te maken. Niet alleen voor FTTH/B kan deze serie worden ingezet maar ook in het 'core network' met 10Gigabit snelheden via fiber in iedere FTTx oplossing.

De XGS serie switches beschikken over 24x/48x Gigabit koper en 24x/48x vrije SFP sloten en zijn slechts 1 rack unit hoog. Hiermee wordt een hoog niveau van flexibiliteit gegeven alsmede eenvoudig onderhoud en lage beheerskosten gerealiseerd. Dankzij 2x 12G stacking poorten kunnen er meer dan 10 XGS-4000 switches in een ring aan elkaar gekoppeld worden. Door deze functionaliteit is er een grote schaalbaarheid en zijn de uitbreidingskosten laag. De switches zijn tevens uitbreidbaar met 2x 10G poorten voor uplink toepassingen. Ondersteuning van Layer2 protocol tunnelling (L2PT), Layer2 STP (Spanning Tree Protocol), CDP en VTP VLAN Trunking Protocol zijn slechts een handvol van de vele functionaliteiten van de XGS serie.

Aan de 'remote zijde' van het netwerk heeft ZyXEL zowel business oplossingen in de vorm van Metro switches Ă©n consumenten oplossingen, geschikt voor triple-play, met Fiber Tray Unit inclusief coax TV module en Router die over de FTU geschoven kan worden.

//einde bericht

Bron: ZyXEL Communications B.V.

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Volg ZyXEL Communications BV




Bij dit bericht hoort bijlage product informatie XGS-4728F.


Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: