Pressroom ZyXEL Communications BV

Gefeliciteerd ZyXEL!

ZyXEL viert haar 20ste verjaardag met een zoektocht naar de oudste ZyXEL producten

Hoofddorp, 31 Augustus 2009 /EZPress/ - In augustus 2009 heeft ZyXEL er officieel 20 succesvolle jaren in de netwerk markt opzitten. Om deze eerste succesvolle jaren nog eenmaal in de spotlights te zetten start ZyXEL een zoektocht naar de oudste producten. Aan deze zoektocht is een wedstrijd verbonden: niet alleen de titel 'Eigenaar van het oudste ZyXEL product' staat op het spel, ook kunnen er mooie prijzen gewonnen worden van ZyXEL's nieuwste multimedia set tot aan Powerline HomePlug AV producten. Om mee te doen hoeft u enkel een foto van uzelf met uw ZyXEL product te maken en deze te registreren op het ZyXEL forum (lees alles op: http://www.zyxel.nl/zy20/zy20_competition_NL.php).

Om dit jubileum te benadrukken heeft ZyXEL een speciaal 20-jaar logo ontworpen, waarin een troep trekkende ganzen 'Connecting the Future' uitbeelden. Het staat ook symbool voor een aantal waarden zoals samenwerking en doorzettingsvermogen, eigenschappen die hebben bijgedragen aan ZyXEL's succes. Daarnaast toont geeft de vastberadenheid van het bedrijf ook in de toekomst toonaangevend te blijven in de netwerktechnologiemarkt.

Twee decennia ZyXEL geschiedenis
In 1989 werd ZyXEL opgericht door Dr. Shun-I Chu, met een team van slechts 4 engineers werden de eerste analoge modems ontworpen. Vandaag-de-dag is ZyXEL een compleet ander bedrijf: ZyXEL is uitgegroeid tot een wereldwijd opererend bedrijf met ruim 3200 werknemers, 32 sales kantoren en 2 R&D centra. In totaal is ZyXEL gevestigd in 70 landen die gezamenlijk 150 regionale markten bedienen. In 2008 heeft ZyXEL een omzet van 479 miljoen dollar gerealiseerd.

Begin jaren 90 ontwikkelde ZyXEL zich tot toonaangevend modemleverancier. Vervolgens wist ZyXEL met een aantal mondiale technologisch hoogstaande primeurs niet alleen erkenning, maar ook een flink marktaandeel te winnen. Naast de geroemde internet access product lijnen – modems, ISDN Tas en routers – heeft ZyXEL haar portfolio gestaag uitgebreid om zowel thuisgebruikers, MKB gebruikers, het grootbedrijf en ISPs te kunnen bedienen met Security appliances, switches, WLAN oplossingen, netwerk opslag. Multimedia toepassingen en netwerk management.

Enkele voorbeelden van ZyXEL primeurs:

• 1992 ZyXEL presenteert de U-1496 Series: de eerste voice/fax/modem ter wereld.

• 1995 ZyXEL presenteert Elite 2864I: de eerste analog/digital ISDN modem ter wereld.

• 1999 ZyXEL stapt in de breedband markt met de ADSL router Prestige 641, 's werelds eerste router die PPPoE (PPP over Ethernet) ondersteunt.

• 2006 's Werelds eerste WiMAX 802.16e 2.5/3.5/2.3 GHz PCMCIA card CPE producten worden gelanceerd

• 2007 De P-660HWP won niet alleen een CES Innovations 2008 Design and Engineering Honor, maar is ook de eerste 802.11g HomePlug AV ADSL2+ Gateway ter wereld.

ZyXEL kijkt naar de toekomst
Dr. Chu, die tegenwoordig de titel Chairman voert, ziet de uitdagingen die voor hem liggen: 'Voor een bedrijf zijn 20 jaren een prima basis om duurzame groei op te baseren, tegelijkertijd is het een begin van een nieuwe reis. ZyXEL is vastbesloten om haar innovatie, snelheid en klanttevredenheid naar een nog hoger niveau te tillen de volgende 20 jaar.'

Green IT
Naast het streven naar het maken van topproducten – en ruim voordat het woord 'groen' gehyped werd in de IT business – is een belangrijk onderdeel van ZyXEL's filosofie en missie altijd geweest om eco-friendly strategieën en technologieën waar mogelijk in te zetten, zowel in haar producten als in het productieproces en bedrijfsvoering. Dit is terug te vinden in materiaalkeuze, ontwerp en product eigenschappen, maar ook in de fabrieken en op de Sales en marketing afdelingen. Dit heeft geresulteerd in zeer energie-efficiënte producten, relatief zeer weinig productieafval en een sociaal verantwoordelijke bedrijfsfilosofie.

We zijn trots te kunnen melden dat ZyXEL de tweede plaats bezet van milieuvriendelijke bedrijven in Azië en is uitgeroepen tot Taiwan's Groenste onderneming in het 'Clean & Green 2007 Report' (2007 CG watch, ACGA) van de Asian Corporate Governance Association.

Sociale Verantwoordelijkheid
ZyXEL ziet zichzelf als onderdeel van een wereldomvattende maatschappij en erkent de daarbij horende verantwoordelijkheid. Vanwege de aanwezigheid in een enorm aantal landen is ZyXEL ook met haar lokale vestigingen overal ter wereld betrokken bij activiteiten en initiatieven om niet alleen onze werknemers, maar ook de maatschappij te steunen.
In 2008 en 2009 ontving ZyXEL de CSR (Corporate Social Responsibilities) Award van Global View Magazine, een toonaangevende plubicatie in de Chinees-sprekende maatschappij.

//einde bericht

Bron: ZyXEL Communications B.V.

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Volg ZyXEL Communications BV




Bij dit bericht hoort bijlage 20 year logo - AI-file.



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: