Tsunamihulp.nl biedt overzicht op verleende hulp

Utrecht, 22 December 2007 /EZPress/ - Vandaag lanceren ICCO & Kerk in Actie een nieuwe website: www.tsunamihulp.nl. Dit ter gelegenheid van de gedenkdag van de tsunami, die drie jaar geleden miljoenen mensen trof. Deze site biedt een overzicht van de hulp die ICCO & Kerk in Actie de afgelopen drie jaar hebben gegeven in de getroffen gebieden. Deze steun konden zij geven dankzij de bijdragen van duizenden Nederlanders aan giro 555.

De samenwerkende hulporganisaties (SHO) spraken drie jaar geleden af dat alle ontvangen gelden in drie jaar zouden worden besteed. Daarom trekken ICCO & Kerk in Actie deze maand een streep onder de projecten voor de overlevenden van de tsunami. Gezamenlijk hebben ICCO & Kerk in Actie projecten uitgevoerd in Indonesië, Sri Lanka, India, Thailand en Somalië. En met resultaat: veel overlevenden leven nu onder betere omstandigheden dan vóór de ramp. In totaal hebben ICCO & Kerk in Actie ruim 31 miljoen euro uitgegeven aan noodhulp en wederopbouw.


Hans Brüning, internationaal programmadirecteur van ICCO & Kerk in Actie, was vorige maand in Indonesië was om de tsunami-projecten te bezoeken. 'Het zijn intensieve jaren geweest, waarin hier en vooral in de landen zelf hard is gewerkt aan wederopbouw. We zijn blij dat de inspanningen resultaat hebben gehad. De enorme ramp en het verlies van naasten zullen de mensen die zijn getroffen nooit kunnen vergeten. Maar de mensen die er wonen hebben nu wel weer een toekomstperspectief'.

//einde bericht

Bron: ICCO

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: