Trend Micro lanceert gratis complete beveiligingsoplossing voor PLAYSTATION™ 3

Trend Micro Web Security Service for PS3™ eerste gamingdienst die URL-filtering en Web Reputation combineert

Hilversum, 08 November 2007 /EZPress/ - Trend Micro, leverancier van beveiligingsoplossingen, introduceert een nieuwe, complete webbeveiligingsdienst voor PLAYSTATION™ 3 (PS3TM). Trend Micro Web Security for PS3TM beschermt gebruikers van de gameconsole van Sony Computer Entertainment, Inc. op basis van URL-filtering en Web Reputation-services. Hierdoor wordt de toegang tot schadelijke websites geblokkeerd. PS3TM-bezitters kunnen tot eind april 2008 gratis gebruikmaken van deze krachtige beveiligingsdienst.

Trend Micro Web Security for PS3TM is de eerste wereldwijd ondersteunde internetbeveiligingsdienst voor thuissystemen voor gaming. De dienst wordt meegeleverd met de geĂĽpdatet versie van de PS3TM (versie 2.00). Deze biedt onder andere gebruikersinterfaces in zestien talen.

Het aantal gameconsoles met internetmogelijkheden zal in de komende tijd sterk toenemen. Dit resulteert in een grotere populariteit van web-browsing via een console. Groot probleem hierbij is, dat gebruikers ook via hun console surfen naar schadelijke websites, met alle mogelijke gevolgen van dien. Zo kunnen ze slachtoffer worden van cybercrime, waarmee kwaadwillenden geldtransacties op e-commerce- en bankwebsites onderscheppen en persoonlijke gegevens gebruiken voor frauduleuze handelingen. De Trend Micro-dienst wordt geleverd als module voor de PS3TM en is gebaseerd op de eigen Web Reputation- en URL-filteringtechnologie. PS3TM-gebruikers kunnen hierdoor met een gerust hart via hun console surfen over het internet.

Trend Micro Web Security for PS3™ biedt onder andere de mogelijkheid om ongewenste of schadelijke websites te blokkeren. Gebruikers kunnen via het browsermenu van hun PS3™ de toegang tot websites in specifieke categorieën blokkeren. Voorbeelden hiervan zijn: pornografie, misdaad, alcohol/tabak, gokken, haat/racisme en drugs. Het enige dat ze hiervoor hoeven te doen, is bij 'Browser Security' 'Tool' en 'Trend Micro Web Security for PS3™' selecteren. Vervolgens moeten ze een wachtwoord invoeren.

Het blokkeringsmechanisme is gebaseerd op Web Reputation in combinatie met URL-filtering. Als via de PS3TM een website wordt opgeroepen, verloopt dit via de 'in-the-cloud'-database van Trend Micro. De URL-filteringdatabase classificeert websites in categorieën, terwijl de Web Reputation-database webpagina's, -domeinen en IP-adressen evalueert. De combinatie van deze beveiligingsmechanismen biedt bescherming die verder gaat dan traditionele URL-filtering.

Trend Micro Web Security Service for PS3™ is per direct beschikbaar en tot en met april 2008 gratis te gebruiken. De dienst wordt meegeleverd met de geüpdatet versie van de PS3 (versie 2.00) en biedt onder andere gebruikersinterfaces in zestien talen.

//einde bericht

Bron: Trend Micro

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: