Pressroom MSS

Nieuw laser wapen overtreft alle verwachtingen

Foto:
SMU100 Laser Dazzler

“non-lethal” laser wapen voor multifunctioneel gebruik

Rotterdam, 18 December 2012 /EZPress/ - Het revolutionaire SMU100 laser systeem is nu wereldwijd via MSS verkrijgbaar. Na een intensieve beproevingsperiode is er nu een laser wapen verkrijgbaar dat aan alle professionele eisen voldoet. Dit wapen kan gebruikt worden in de strijd tegen criminelen, terroristen, piraten en relschoppers voordat politie, militairen en beveiligers over moeten gaan tot het gebruik van dodelijke vuurwapens. De SMU100 laser ontneemt het zicht en is effectief tot op afstanden van 1.000 meter.

In de strijd tegen criminaliteit gaan wetshandhavers soms over tot het gebruik van vuurwapens. Met vaak desastreuze gevolgen. Met de SMU100 kunnen criminelen effectief gewaarschuwd en ook gestopt worden. Waardoor het trekken en het gebruik van een pistool in vele gevallen niet meer nodig is. En ongelukken, die leiden tot onnodige doden en gewonden, kunnen worden voorkomen. De SMU100 kan zelfs door ongeoefende wetshandhavers en militairen op een effectieve en verantwoorde wijze worden gebruikt.

De SMU100 is een systeem ontwikkeld door het Engelse PSS. De SMU100 is ontwikkeld door voormalige militairen en voldoet daardoor aan hoge eisen. Door het gebruik van “scanning laser technology” bestaat er geen kans op permanente oogbeschadiging en is het wapen veilig te gebruiken. De SMU100 is gemakkelijk in gebruik, robuust, compact, ergonomisch, licht van gewicht en zeer effectief. Het voordeel van SMU100 ten opzichte van andere laser systemen is dat het een handzaam “alles in één” systeem is. Dus zonder extra kabels, losse accu sets of andere accessoires. De SMU100 is concurrerend geprijsd, valt niet onder de wapenwet, kent geen exportrestrictie en is gewoon commercieel leverbaar.

“Dit nieuwe systeem is een humaan afschrikkingmiddel met een bereik dat vele malen groter is dan vuurwapens. Het geeft wetshandhavers, militairen en beveiligers een extra middel om te gebruiken voordat over gegaan moet worden tot het toepassen van dodelijk geweld. Je schrikt criminelen, terroristen en relschoppers op grote afstand af. Het is een wapen dat niet alleen geschikt is voor gebruik door politie eenheden. Het is bijvoorbeeld ook een prima middel is in de strijd tegen Somalische piraten. En ook in Afghanistan kan het onze militairen helpen bij “roadblock” acties en andere, meer proportionele, geweldstoepassingen” (Derk Wisman, MSS).

Deze unieke SMU100 laser kan op afspraak aan geselecteerde partijen worden gedemonstreerd.

//einde bericht

Bron: MSS

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Volg MSS



Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: