Art Rotterdam 2009 trekt recordaantal bezoekers

Rotterdam, 09 Februari 2009 /EZPress/ - De tiende editie Art Rotterdam trok afgelopen weekend een recordaantal bezoekers. 12.500 kunstliefhebbers bezochten de internationale kunstbeurs voor hedendaagse kunst die werd gehouden in de Cruise Terminal in Rotterdam. Een stijging van 15% ten opzichte van 2008.

"Kenmerkend voor deze jubileumeditie was het optimisme" aldus Michael Huyser, directeur van Art Rotterdam. "Ondanks de huidige krediet crisis is Art Rotterdam een groot succes geweest en zijn de verkopen zeer goed verlopen". RONMANDOS (Rotterdam) verkocht "Blanche la Blanc", een sculptuur met vitrine van Silvia B., aan de Caldic Collection terwijl "Monere", een metershoge sculptuur van Levi van Veluw, werd verkocht aan een particuliere Nederlandse verzamelaar. Seventeen (Londen) verkocht al op de openingsavond alle werken van illy prize winnaar Susan Collis. Bij galerie Fons Welters (Amsterdam) waren tijdens de eerste beursdag alle werken van Berend Strik en Claire Harvey totaal uitverkocht.
Opvallend was ook het hoge aantal buitenlandse bezoekers.

Voor het eerst werd in het naastgelegen Las Palmas Object Rotterdam gehouden. Deze internationale beurs voor autonoom design trok ruim 5000 bezoekers. Ook deze beurs kenmerkte zich door optimisme en goede verkopen. Zo verkocht i + i uit Milaan "Mamma Rosa", een handgewoven tapijt van Emmanuel Babled uit de serie "Strawberry Fields" aan Maison Rouge in Parijs

Deze combinatie van Art Rotterdam en Object Rotterdam kreeg van het publiek een hoog waarderingscijfer.

Art Rotterdam wordt in 2010 gehouden van 4 t/m 7 februari.

//Einde bericht

Bron: Art Rotterdam

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: