Wortelkanaalbehandeling bij hond of kat heel normaal

Alkmaar, 05 Februari 2009 /EZPress/ - De gebitten van honden en katten in Nederland worden steeds beter verzorgd. Dat blijkt uit onderzoek van Proteq Dier & Zorg -de grootste huisdierenverzekeraar van Nederland- naar aanleiding van De Maand van het Gebit. Het uitgekeerde bedrag aan declaraties voor tandheelkundige zorg is t.o.v. 2006 meer dan verdrievoudigd.

Volgens Proteq Dier & Zorg zijn er twee belangrijke verklaringen voor de groei in de tandheelkunde bij honden en katten. "Er is steeds meer mogelijk en er zijn bijvoorbeeld dierenartsen die zich speciaal toegelegd hebben op tandheelkunde. De Werkgroep Veterinaire Tandheelkunde heeft hierin een belangrijke bijdrage. Een andere verklaring is, het besef bij de eigenaar dat een gezond gebit belangrijk is voor de totale gezondheid van zijn hond of kat. Rottend tandvlees en stinkende adem hoort echt niet bij een huisdier".

Tandsteen verwijderen, gebitsreinigingen en extracties worden het meest gedeclareerd. Maar een wortelkanaalbehandeling is geen uitzondering meer. Ook het plaatsen van een beugel komt voor. Dit valt bij Proteq Dier & Zorg onder de Aanvullende Dekking en wordt vergoed, mits het medisch noodzakelijk is. Proteq Dier & Zorg verwacht dat de komende jaren het aantal verzekerde honden en katten snel zal stijgen, zodat de eigenaar zijn hond of kat de medische zorg kan blijven geven die nodig c.q. mogelijk is.

//Einde bericht

Bron: Proteq Direct

Dit is een origineel persbericht. EZPressĀ® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: