Ella Vogelaar kruipt in de huid van Hendrik Verwoerd

Amsterdam, 24 November 2008 /EZPress/ - Met nog drie weken te gaan is de voorstelling AMANDLA! Fragmenten van strijd, op zondag 14 december 2008 in Paradiso Amsterdam, zo goed als uitverkocht. Vanwege de grote belangstelling is besloten tot het opvoeren van een tweede voorstelling, op dezelfde dag, om 13.00 uur. Dit heeft Stichting Julius Leeft! (SJL), de organisator van deze productie, bekend gemaakt.

AMANDLA! Fragmenten van strijd gaat over de geschiedenis van Zuid-Afrika, nauw verweven met het leven van de man die achttien jaar geleden vrijgelaten werd uit de gevangenis en die dit jaar 90 jaar werd: Nelson Mandela. In een boeiende collagevoorstelling van monologen, muziek, zang en gedichten blikt een bijzondere, multiculturele cast van politici, bekende Nederlanders en professionele performers terug op apartheid, de anti-apartheidsstrijd en het ANC van toen en nu. Zij zetten een beeld neer van fragmenten die door één ding verbonden zijn: de strijd om gelijkheid voor iedereen.

Een bijzondere rol is weggelegd voor oud-minister van Wonen, Wijken en Integratie Ella Vogelaar. Zij kruipt die zondag in de huid van Hendrik Verwoerd, oud-premier van Zuid-Afrika en één van de belangrijkste vormgevers van het apartheidssysteem. Andere opvallende rollen zijn die van oud-burgemeester Ed van Thijn, die zichzelf speelt ten tijde van de ontvangst van Nelson Mandela in de hoofdstad, en Jörgen Raymann als Desmond Tutu. Daarnaast zijn er prominente vrouwenrollen weggelegd voor Tweede Kamerleden Khadija Arib, Kathleen Ferrier, Laetitia Griffith en Femke Halsema. De complete rolverdeling is terug te vinden in de bijlage en op www.stichtingjuliusleeft.nl. De regie is in handen van John Leerdam, Tweede Kamerlid voor de PvdA en oud-directeur van Cosmic Theater.

AMANDLA! Fragmenten van strijd is een productie van SJL in samenwerking met Afrovibes, het Zuid-Afrikaanse festival voor theater, dans, film en beeldende kunst. SJL staat onder leiding van John Leerdam en wil via cultuurpolitiek theater maatschappelijke issues bij een breed publiek onder de aandacht brengen, in het bijzonder onderwerpen die te maken hebben met het koloniale verleden van Nederland. Met de projecten De Tranen van Den Uyl (2005), Dubbelspel (twee maal in 2006) en Kain Pikul - Geblinddoekte verhalen (2007), in de regie van Leerdam, was Paradiso telkens uitverkocht.

Het stuk AMANDLA! Fragmenten van strijd wordt eenmalig op de planken gebracht, op zondag 14 december 2008. Extra voorstelling: 13.00 uur, zaal open 12.30 uur. Reguliere voorstelling (nagenoeg uitverkocht): 16.00 uur, zaal open: 15.30 uur. Locatie: Paradiso, Amsterdam. Voorverkoop via de bekende voorverkoopadressen en www.paradiso.nl.

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door: Amsterdams Fonds voor de Kunst, Wereldomroep, gemeente Amsterdam, Paradiso, Fonds voor de Letteren, Krater Theater, Vereniging Antilliaans Netwerk, Ninsee, Moluks Historisch Museum, FunX, Het Parool, dhr. en mevr. Ference Lamp en Van den Oever, Zaaijer & Partners.

//Einde bericht

Bron: Stichting Julius Leeft

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: