Waterschapsverkiezingen Flevoland: Partij voor de Dieren (PvdD) mikt op twee zetels

Foto:
Janet de Jong (rechts op de foto) en Renťe Troquay mikken op twee zetels bij de Waterschapsverkiezingen in Flevoland.

Zeewolde, 05 November 2008 /EZPress/ - De partij voor de Dieren (PvdD) neemt deel aan de Waterschapsverkiezingen in Flevoland en mikt op twee zetels. De nummers 1 en 2 op de lijst worden ingevuld door twee vrouwen, hetgeen uniek te noemen is. De lijst wordt aangevoerd door mr Janet de jong, Renée Troquay staat op nummer twee.

Tweezits-zetel

Vanaf 13 tot 25 november kunnen alle stemgerechtigden per post hun stem uitbrengen voor de waterschapsverkiezingen. Mocht de PvdD bij de verkiezing maar één zetel halen dan zouden de dames de functie graag gezamenlijk invullen. 'Bij het waterschap kennen ze nog geen deeltijdfuncties. Anders willen we graag een tweezits-zetel!', zegt Renée Troquay.

Water is leven

Een ander uniek gegeven is dat de lijst van de PvdD maar liefst voor 70% uit vrouwen bestaat. Daarmee is aan de oproep van de Nederlandse vouwenraad 'Kies een vrouw in het waterschapsbestuur' absoluut gehoor gegeven. Met het programma 'Water is Leven' komt de PvdD op voor dier- en natuurvriendelijke oplossingen. 'Andere partijen geven aan dat ze dat ook graag willen. Maar in de praktijk komt er nog steeds te weinig van terecht. Dan spelen toch vaak andere belangen een grotere rol.

Dieren hebben geen stemrecht

"De PvdD is onafhankelijk: Onze achterban - de dieren - heeft immers geen stemrecht. Wij zullen de partijen helpen hun beloftes ten aanzien van het dierwelzijn en natuur waar te maken. De strijd tegen het wassende water hoeft geen strijd tegen dieren en de natuur te zijn!' aldus lijsttrekker mr Janet de Jong. In ieder geval zijn de komende waterschapsverkiezingen, en in de toekomst ook het Waterschap Zuiderzeeland, met de deelname van deze twee eigenzinnige vrouwen verzekerd van een frisse wind!

Meer over de waterschapsverkiezingen:

- Donderdag 6 november lijsttrekkers debat in het waterschapshuis, Lindelaan 20 in Lelystad

- Maandag 10 november van 17.00 tot 19.30 kunt u Live voor Radio Flevoland het verkiezingsdebat volgen met de lijsttrekkers van de PvdD, de VVD en de SGP.

Op donderdag 13 november begint om 19.00 uur in het Waterschapshuis de discussie van het jongerenpanel met de lijsttrekkers en vertegenwoordigers van de acht lijsten.

//Einde bericht

Bron: PvdD Flevoland

Dit is een origineel persbericht. EZPress¬ģ News Distribution BV. www.ezpress.euDownload foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: