Bekendmaking Winnaars Flevopenningen 2024 tijdens groots Gala in Zeewolde

Foto:
Frank Nieuwenhuis (derde van links) van Econowind nam de Pionierpenning in ontvangst.

Zeewolde, 10 Juni 2024 /EZPress/ - de Flevopenning TOPondernemerneming 2024 gaat dit jaar naar Ocean Company op Urk. Dat werd bekendgemaakt tijdens een zeer drukbezocht Gala van de Flevopenningen op vrijdag 7 juni. Het gala werd in het jubilerende Zeewolde gehouden dat dit jaar zijn 40-jarig bestaan viert. De Participatie Flevopenning ging dit keer naar Emmeloord. Sociaal ondernemer InGroen Projecten mag zich voortaan TOPambassadeur participatie noemen. Econowind uit Zeewolde had de primeur met de Pionierpenning, die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt.

Ocean Company is TOPondernemer 2024
Chris Jansen, gedeputeerde Economische Zaken, overhandigde de begeerde Flevopenning TOPonderneming aan het driemanschap Albert van Slooten, Willem Brouwer en Hendrik Kramer. Zij hebben hun unieke concept letterlijk aan de bar bij een biertje had bedacht. Het bleek een voltreffer. Chris Jansen: “Ocean Company weet hoogwaardige restproducten uit de zalmverwerkende industrie optimaal voor de consumentenmarkt te behouden. Door de reststromen op te waarderen voor menselijke consumptie voorzien zij in aanzienlijk deel van de proteïne vraag, zonder dat daar extra zalm voor gevangen hoeft te worden.” Jansen benadrukte dat Ocean Company met hun unieke concept een gamechanger hebben die waarde toevoegt aan restproducten voor de zalmverwerker, voor zichzelf, voor de consument en uiteindelijk vooral voor onze omgeving.
De overige genomineerden voor de Flevopenning TOPondernememing waren: Thermen La Mer (Almere), Farm Dairy (Lelystad), Bakels Senior N.V. (Zeewolde), PPP Nederland (Dronten) en Pantropica (Luttelgeest).

Partipatiepenning 2024 naar InGroen Projecten
De Flevopenning Participatie werd door Prinses Laurentien uitgereikt. Zij was speciale gast op het Flevopenningen Gala onder meer wegens haar inzet ter bevordering van geletterdheid en bredere maatschappelijke vraagstukken. Prinses Laurentien gaf aan dat de jury een moeilijke taak had omdat alle voorgedragen bedrijven voor de Participatie Flevopenning eigenlijk winnaars zijn waar we trots op mogen zijn. InGroen Projecten spreekt niet alleen vanuit z’n hart, maar ook met z’n hart. Er wordt gewerkt zonder dikke beleidsplannen of zeer gedetailleerde schema’s, maar gewoon doen en zorgen voor elkaar. Met de passie en oplossingsgerichtheid is InGroen Projecten een prachtige ambassadeur voor inclusief ondernemerschap.

Econowind een ware pionier
Dit jaar werd de Pionierpenning voor de eerste keer uitgereikt. Deze penning is een erkenning voor veelbelovend potentieel. Hij wordt uitgereikt door Horizon Flevoland en de Flevopenningen gastgemeente – in dit geval Zeewolde – aan een innovatief bedrijf dat een significante bijdrage levert aan één van de grote maatschappelijke transities op het terrein van energie, voedsel en grondstoffen. Econowind bouwt in Zeewolde revolutionaire verticale vliegtuigvleugels waarmee scheepseigenaren het brandstofverbruik tot wel 30% kunnen verminderen. Dit draagt bij aan het verduurzamen van de scheepvaart. De jury, bestaande uit Horizon directeur Marco Smit en de Zeewolder wethouder EZ Helmut Hermans, toonde zich onder de indruk van deze revolutionaire innovatie, het team en van de ondernemersgeest. Econowind loopt voorop, toont lef en inspireert andere ondernemers, een echte pionier!

Over Flevopenningen
De Stichting Flevopenningen organiseert ieder jaar het Flevopenningen Gala voor de uitreiking van de Flevopenningen waarmee de meest succesvolle ondernemers in Flevopand worden geëerd. Het Flevopenningen Gala wordt bij toerbeurt in één van de Flevolandse gemeenten gehouden. In 2025 zal het gala op Urk plaatsvinden.

//einde bericht

//Einde bericht

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.euDownload foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: