RAL K7 kleurenwaaier op waterbasis nu beschikbaar!

Amersfoort, 04 Juni 2024 /EZPress/ - De in Duitsland geproduceerde RAL K7 kleurenwaaier op waterbasis nu beschikbaar! De kleurenwaaier bevat alle 216 kleuren van de RAL CLASSIC-kleurencollectie in kleuren op waterbasis en biedt tegelijkertijd de gebruikelijke RAL-precisie en kleurgetrouwheid.

De missie van RAL is om de kleurenwaaier en het gebruik ervan beter en gemakkelijker te maken voor gebruikers over de hele wereld en zo de RAL COLOURS voortdurend te ontwikkelen. Voordelen en personaliseringen van de RAL K7-waaier in één oogopslag:
• Door over te schakelen op verf op waterbasis kunnen vluchtige organische stoffen (VOC\\'s) worden verminderd. Met een productierun van 250.000 K7\\'s kan ca. 6 ton of ca. 90% van de VOS-uitstoot worden bespaard in vergelijking met conventionele nitrocelluloselakproductie. Dit komt overeen met een C02-equivalent van ongeveer 36 ton of ongeveer 50 vluchten door één persoon van Berlijn naar Mallorca en terug. Overschakelen op een product op waterbasis is daarom een stap in de richting van ecologische duurzaamheid.
• De kleuren van de kleurenwaaier zijn oplosmiddelen en geur arm.
• De gebruikte verf op waterbasis is UV-bestendiger in vergelijking met conventionele nitrocelluloselak en verhoogt zo de bescherming tegen vergeling van de kleuren.
• De kleurnamen op de voorkant zijn nu in het Engels.
• Extra kleurnamen in het Duits, Spaans, Frans en Chinees zijn te vinden als extra pagina\\'s in de waaier.
• De voor- en achterkant van de waaier is gemaakt van 100% post-industrieel polypropyleen afval.
• De RAL K7 kleurenwaaier biedt nog steeds een handzaam formaat met 5 kleuren per pagina, waardoor u snel een overzicht krijgt van de RAL CLASSIC-kleuren.

Wat onderscheidt RAL CLASSIC als kleurencollectie?

RAL CLASSIC staat voor een historisch gegroeide kleurencollectie die momenteel 216 kleuren omvat. In tegenstelling tot een kleurensysteem zoals het RAL SYSTEM plus is het niet onderworpen aan een systematiek, maar is het een verzameling van individuele kleurschakeringen die nu al bijna 100 jaar bestaat.
Om in de collectie te worden opgenomen, moet aan bepaalde criteria worden voldaan: de kleur moet een hoger openbaar belang dienen en mag niet onderhevig zijn aan modetrends. Voorbeelden van het gebruik van RAL-kleuren zijn verkeersborden (RAL 5017 Verkeersblauw), de markering van glasvezelkabels (RAL 6039 Fibreus Green) en het gebruik in cleanrooms en laboratoria (RAL 9012 Cleanroom White).

De huidige collectie bestaat uit 193 effen kleuren, 15 parelmoerkleuren, 6 fluorescerende kleuren, één mica-ijzerkleur en één metallic kleur. Elke kleuren zijn duidelijk herkenbaar aan een 4-cijferige RAL-code en een associatieve kleurnaam. Het eerste cijfer staat voor de kleurschakering (bijv. 1: geel, 2 oranje, 3 rood, enz.), de volgende 3 cijfers worden achtereenvolgens geselecteerd. Het voordeel van RAL-kleuren is dat ze gemakkelijk toegankelijk zijn, veel worden gebruikt en onafhankelijk zijn van fabrikant en materiaal. De gecodeerde kleurschakeringen maken nauwkeurige, internationale communicatie over kleuren mogelijk.

De nieuwe RAL K7 waaier is te verkrijgen bij Stichting Nederland Kleur Instituut, ral-shop.nl

Het Nederlands Kleur Instituut is kennis- en adviesplatform voor kleurtoepassing, -beleving en kleurtechniek. Het SNKI heeft als doel te helpen kleurdisputen te voorkomen door het beschikbaar maken van kennis, vaardigheden en producten voor de bedrijven en instellingen die zich bezighouden met kleur en de toepassing van kleur in hun productaanbod. Het SNKI is als Premium Partner distributeur van RAL in de Benelux.

Links:
SNKI RAL Premium Partner

Contactinformatie
SNKI
T: 06 51346688
E: klik hierEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: