Burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde kondigt vertrek aan

Foto:

Zeewolde, 06 Mei 2024 /EZPress/ - Gerrit Jan Gorter stopt op 15 januari 2025 als burgemeester van Zeewolde. Na zich 18 jaar voor Zeewolde te hebben ingezet, vindt hij het dan tijd om plaats te maken voor een nieuwe burgemeester. Gorter kiest bewust voor dit moment, omdat er een stevig fundament ligt om een nieuwe burgemeester een goede start te laten maken.

“Tot op de dag van vandaag geniet ik van al het moois dat de gemeenschap Zeewolde te bieden heeft. In de afgelopen jaren heb ik Zeewolde zich op allerlei manieren zien ontwikkelen. Met hart en ziel en veel enthousiasme heb ik daaraan een bijdrage proberen te leveren. Er zijn zoveel mooie voorbeelden te noemen, waaronder de initiatieven tot vorming van een jeugdraad en jeugdbrandweer, de wijze waarop Zeewolde de afgelopen jaren twee keer een AZC heeft verwelkomd, de komst van het Scoutinglandgoed en de ontvangst van meerdere leden van het Koninklijk Huis. Het besluit om te stoppen is dan ook niet eenvoudig geweest. Ik ga deze prachtige gemeenschap en mijn rol als burgemeester zeker missen.”

De keuze om zich niet beschikbaar te stellen heeft Gorter weloverwogen genomen. “Wij zitten nu halverwege de raads- en collegeperiode. Naar mijn idee een goed moment om een ingewerkte raad en college te laten zoeken naar een nieuwe burgemeester. Mijn opvolg(st)er gaat van start in een gemeente waar met een positieve grondhouding wordt samengewerkt tussen de diverse bestuursorganen. Een hecht team van wethouders, een evenwichtige raad, een betrokken ambtelijk apparaat en een sterke samenleving zullen ervoor zorgen dat de nieuwe burgemeester zich snel in Zeewolde thuis zal voelen.”

Aan het einde van zijn ambtsperiode heeft burgemeester Gerrit Jan Gorter 18 jaar het wel en wee met veel inwoners, ondernemers, verenigingen en instellingen mogen delen. Een hele generatie Zeewoldenaren is opgegroeid met maar één burgemeester. Gorter: “Mijn ontslag heb ik inmiddels ingediend bij de Koning. Maar ik ben nog niet weg! Het spreekt voor zich dat ik mij tot mijn vertrek vol zal blijven inzetten voor onze samenleving. Met elkaar vieren we ook dat de gemeente Zeewolde veertig jaar bestaat. Ik hoop u bij meerdere mooie evenementen en activiteiten te mogen ontmoeten.”

//Einde bericht

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.euDownload foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: