Reizen met RSD beschermt mens en milieu in het bijzonder

Foto:
Eigen foto.

Waardering voor echt duurzaam toerisme

München, 14 November 2023 /EZPress/ - Niet alleen woorden maar consequent handelen - voor het behoud van de natuur en het milieu, voor betere arbeidsomstandigheden, voor de toekomst van ons allemaal! RSD Reiseservice Deutschland was een van de slechts zeven bedrijven in Duitsland die een jaar geleden erkend werd als "Travelife Partner" - en deze belangrijke erkenning is nu verlengd. Met deze prijs erkent Travelife - een belangrijk, internationaal erkend toerisme-initiatief - RSD`s inzet voor sociale en ecologische duurzaamheid. Dat betekent: Wie met RSD reist, kiest vooral voor de speciale bescherming van mens en milieu.

RSD is een van Europa`s grootste touroperators voor studiereizen met meer dan twee miljoen gasten. "


De kernthema`s van de Travelife award zijn de sociale verantwoordelijkheid van het bedrijf - inclusief de arbeidsomstandigheden - evenals eerlijke bedrijfspraktijken, het bevorderen van culturele diversiteit en natuurlijk het naleven van duidelijke, duurzame milieunormen.

RSD is een van Europa`s grootste touroperators voor studiereizen met meer dan twee miljoen gasten. We hebben een uitgebreide catalogus met strenge duurzaamheidsrichtlijnen ontwikkeld. Ze gelden ook voor alle samenwerkingspartners. Hier zijn enkele voorbeelden:

- Op de reisbestemmingen worden alleen moderne touringcars met de laagst mogelijke CO2-uitstoot gebruikt.
- RSD biedt ter plaatse geen excursies aan die schadelijk zijn voor mensen, dieren, planten of natuurlijke bronnen of die sociaal en cultureel onaanvaardbaar zijn. De getrainde gidsen begeleiden en adviseren de gasten van RSD, ook om lokale diensten, ambachten en producten te promoten.
- RSD-medewerkers in het buitenland worden beschermd door een ziektekosten- en aansprakelijkheidsverzekering in overeenstemming met de nationale wetgeving.
- Zo papierloos mogelijk werken, afval scheiden en gecertificeerd gerecycled papier gebruiken - ook voor het afdrukken van brochures.

Als grote touroperator neemt RSD wereldwijd veel maatschappelijke verantwoordelijkheid. Jarenlang is dit ook gedocumenteerd in de ondersteuning van behoeftige kinderen in Nepal, Turkije, Ghana, Vietnam en Zuid-Afrika, met verschillende projecten en inzamelingsacties.

//Einde bericht

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Links:
Ontdek de wereld met RSD

Contactinformatie
T: +31 208 086 200
E: klik hier


Download foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: