Het mooiste cadeau dat je je kinderen kunt geven!

Foto:

IVIO Wereldschool blaast 75 kaarsjes uit; Al meer dan 25.000 leerlingen volgden onderwijs dat grenzen en tijden overstijgt.

Lelystad, 03 Oktober 2023 /EZPress/ - Dit schooljaar markeert een mijlpaal voor IVIO Wereldschool, die met trots haar 75-jarig bestaan viert. Sinds de oprichting in 1948 heeft de Wereldschool zich ingezet om kwalitatief hoogwaardig onderwijs toegankelijk te maken voor Nederlandse en Vlaamse kinderen over de hele wereld.

Sinds de oprichting in 1948 heeft de Wereldschool zich ingezet om kwalitatief hoogwaardig onderwijs toegankelijk te maken voor Nederlandse en Vlaamse kinderen over de hele wereld.  "


IVIO Wereldschool, een pionier in afstandsonderwijs, heeft in de loop der jaren duizenden leerlingen in meer dan 109 landen bereikt. De school biedt een unieke onderwijservaring door een combinatie van online en offline leermiddelen, waardoor leerlingen overal ter wereld kunnen leren in hun eigen tempo en op hun eigen niveau met behulp van hun ouders.

“Terwijl we 75 jaar IVIO Wereldschool vieren, kijken we niet alleen terug op onze rijke geschiedenis, maar ook vooruit naar een toekomst vol mogelijkheden. In een wereld die steeds digitaler en globaler wordt, zetten wij ons in om kwalitatief onderwijs toegankelijk, relevant en boeiend te maken voor alle leerlingen, waar ook ter wereld ze zich bevinden,” zegt Algemeen manager Leandra Lok.

Was het voorheen met name belangrijk omdat ouders hun kinderen graag weer wilden laten terugkeren naar Nederland, nu weten ze bij de Wereldschool dat het om veel meer redenen van belang is om de Nederlandse taal bij te blijven houden. “Niet alleen is het belangrijk voor een gezonde identiteitsontwikkeling en het zelfvertrouwen van kinderen. Kinderen die een sterke moedertaal/thuistaal hebben, leren sneller een andere taal. Kinderen met meerdere talen doen het cognitief en sociaal gezien beter. Als je dat dan nog niet overtuigend vindt, dan weten we inmiddels ook dat ze meer verdienen én dat je later dement wordt, als je meertalig bent,” voegt ze met een knipoog toe.

Om het feest te vieren, staan er diverse activiteiten op de agenda, waaronder een jubileumviering met genodigden op 7 oktober 2023, een online viering met alle leerlingen en docenten wereldwijd in het voorjaar van 2024, een fotowedstrijd en een schrijfwedstrijd voor leerlingen. Ook wordt er een podcast gemaakt en is er een speciale uitgave van het Algemene Onderwerpen-boekje over de 75 jaar Wereldschool, dat in november verschijnt.

Het 75-jarig jubileum van IVIO Wereldschool is een uitgelezen kans om stil te staan bij de impact en bijdrage van de school aan het wereldwijde Nederlandstalige onderwijs. Met een blik gericht op de toekomst blijft de Wereldschool zich inzetten voor innovatief en inclusief onderwijs voor iedereen, overal ter wereld.
Voor meer informatie over de geplande activiteiten en deelnamemogelijkheden, bezoek de officiële website van IVIO Wereldschool.


//Einde bericht

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Contactinformatie
Leandra Lok
E: klik hier


Download foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: