Pressroom Kleurrijker

Woordwijzer van start: een innovatieve oplossing voor alle anderstalige kinderen die op wachtlijsten staan voor onderwijs

Foto:

Lelystad/Amersfoort, 06 September 2023 /EZPress/ - Veel middelbare scholen hebben een leerlingenstop voor nieuwkomers. Nooit eerder waren de tekorten in het nieuwkomersonderwijs zo groot, zegt Lowan-woordvoerder Hariëtte Boerboom. Ze schat dat er minstens 2000 jongeren tussen de 12 en 18 jaar thuiszitten omdat ze nog geen onderwijs kunnen volgen.

Uitgeverij KleurRijker lanceert vandaag WoordWijzer, in samenwerking met IVIO, Young Expatservices en LOWAN. De vier organisaties hebben een gezamenlijke toewijding aan het ondersteunen van kinderen in hun onderwijsproces. Met WoordWijzer bundelen ze hun unieke expertise om een verschil te maken voor de vele anderstalige kinderen in Nederland die momenteel wachten op toegang tot onderwijs.

Zeshonderd woorden
WoordWijzer is een programma waarmee kinderen die wachten op onderwijs al worden voorbereid op het onderwijs door thuis Nederlandse woorden te leren. Zeshonderd basiswoorden zijn zó gekozen dat de leerlingen een goede start kunnen maken in het onderwijs in Nederland en makkelijker kunnen communiceren met leeftijdsgenoten, leerkrachten en anderen. Kennis die goed is voor hun zelfvertrouwen en de deur opent naar sociale activiteiten.

Zelfstandig werken
WoordWijzer kan worden gebruikt op een smartphone of computer. Het is zo ontworpen dat er zelfstandig mee gewerkt kan worden. Het biedt tevens de mogelijkheid voor ondersteuning door een leerkracht of coach. Kinderen worden gemotiveerd door het behalen van virtuele medailles bij het succesvol afronden van een onderdeel, en ontvangen een diploma bij voltooiing van het hele programma. Het programma is laagdrempelig en kan kosteloos worden uitgeprobeerd.

In de pilotfase is het programma uitgerold naar vier ISK`s (Internationale Schakelklassen). “Ons doel is om WoordWijzer te helpen verfijnen en optimaliseren, zodat we het meest effectieve programma kunnen bieden voor kinderen die momenteel geen toegang hebben tot onderwijs," aldus een woordvoerder van ISK Master Amika in Sneek.

//Einde bericht

Bron: Wereldschool

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Contactinformatie
Leandra Lok
T: 06-10331199
E: klik hier


Download foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: