Microdose Together organiseert sociaal evenement met microdosing psilocybine truffelthee

Amsterdam, 11 Augustus 2023 /EZPress/ - Microdose Together, een Amsterdamse organisatie met de missie om educatie en informatie te verschaffen over hoe microdosing een alternatief kan zijn voor alcohol, kondigt met trots het eerste sociale evenement met microdosing psilocybine truffelthee aan. Het bedrijf zal 4 evenementen organiseren in september 2023 en heeft het PRSM lab van de Universiteit Leiden uitgenodigd om een baanbrekend onderzoek uit te voeren naar de effecten van psilocybine op sociaal gedrag. Dit initiatief zonder winstoogmerk wil licht werpen op de mogelijke therapeutische effecten van microdosering van psilocybine en de invloed ervan op menselijke interacties, een onderwerp waarover steeds meer discussie ontstaat in de wetenschappelijke wereld en met een aanzienlijk potentieel voor maatschappelijke impact.

Het Amsterdamse bedrijf Microdose Together organiseert het allereerste sociale evenement met psychedelica, met speciale gasten van de Universiteit Leiden die onderzoek doen. "


Het onderzoek, dat zich uitstrekt over vier opeenvolgende avonden, vindt plaats in de evenementenruimte van Microdose Together. Elke avond krijgen de deelnemers een zorgvuldig afgemeten microdosis psilocybinetruffel of een placebo in de vorm van thee toegediend, hun sociale gedrag wordt nauwgezet geobserveerd door deskundige onderzoekers van het PRSM Lab.

Microdose Together loopt voorop in het onderzoeken van de potentiële voordelen van psychedelische stoffen in een gecontroleerde sociale omgeving. De Universiteit Leiden, die bekend staat om haar wetenschappelijke nauwkeurigheid en toewijding aan baanbrekend onderzoek, zorgt ervoor dat deze studie voldoet aan de hoogste normen van academische uitmuntendheid. Dit baanbrekende onderzoek belooft onschatbare inzichten te verschaffen in hoe psychedelica de geestelijke gezondheid en het sociale welzijn positief kunnen beïnvloeden. Deze gezondere toekomst is verankerd in de missie van Microdose Together en wordt verwoord door CEO Sara.

"Wij geloven dat de toekomst van socializen bestaat uit het microdoseren van drankjes. We zijn enthousiast om een stap verder te gaan door het allereerste microdoseerfeest te organiseren, met een onderzoekselement, om de realiteit van het daadwerkelijk bewijzen van onze overtuigingen vast te stellen," zei Sara Budhwani, de oprichter van Microdose Together. "Dit evenement betekent een belangrijke stap voorwaarts in het onderzoeken van de potentiële voordelen van het microdoseren van psilocybine en de invloed ervan op sociaal gedrag, en brengt ons dichter bij het bevorderen van kennis over verantwoorde toepassingen van microdoseren."

De resultaten van het onderzoek zullen naar verwachting volgend jaar gepubliceerd worden, wat bijdraagt aan de toenemende educatieve bronnen rondom psychedelisch onderzoek. Het initiatief van Microdose Together en de deelname van de Universiteit Leiden toont het belang aan van interacties tussen de academische wereld en het bedrijfsleven bij het bevorderen van wetenschappelijke oplossingen voor sociale interacties.

Voor meer informatie over het evenement, zie hier https://www.microdosetogether.com/event-details/join-the-future-of-socialising-event-2023-09-15-19-30. Voor meer informatie over Microdose Together en haar initiatieven, zie hun website op www.microdosetogether.com. Voor meer informatie over PRSM Lab aan de Universiteit Leiden en haar onderzoek, bezoek https://prsmlab.com/.

Over Microdose Together:
Microdose Together is een klein team dat opnieuw uitvindt hoe we in contact kunnen komen met anderen met onze frisse kijk op microdoseren. We bieden informatiebronnen aan en geven voorlichting over sociaal microdoseren en hoe we deze het best kunnen integreren in onze sociale kringen om ze gezonder te maken. We gebruiken een van de oudste sociale tradities en creëren unieke theemelanges voor moderne sociale culturen in heel Europa. Het is onze missie om een gezondere sociale omgeving te bevorderen die niet draait om gevaarlijke drank. Omdat alcohol voortdurend de gevaarlijkste drug ter wereld blijkt te zijn, is het nu meer dan ooit nodig dat mensen worden voorgelicht en beïnvloed om op zoek te gaan naar alternatieven.

Over de Universiteit Leiden:
De Universiteit Leiden is een van de oudste en meest prestigieuze onderzoeksuniversiteiten in Nederland. Met een solide toewijding aan academische excellentie en innovatie, staat de Universiteit Leiden bekend om haar baanbrekende onderzoek en diverse disciplines. In de loop van haar roemruchte geschiedenis heeft de Universiteit Leiden belangrijke bijdragen geleverd aan de wetenschap, geesteswetenschappen, rechten, geneeskunde en sociale wetenschappen, waardoor haar positie als wereldleider in hoger onderwijs en onderzoek is verstevigd.

Voor vragen aan de media kunt u contact opnemen met
Sara Budhwani
Oprichter
sales@microdosetogether.com

//Einde bericht

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Links:
Alles over het Microdose evenement in Amsterdam in september
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: