De Gypsum Bomber stijgt voor het eerst weer op 24.02.2023

Foto:
SOS-ASSISTANCE maakt gebruik van vliegtuigen van de Duitse vliegmaatschappij Private Wings. Eigen Foto.

Voor gewonde vakantiegangers is de terugreis van skibestemmingen vaak een uitdaging. Met SOS-ASSISTANCE hebben verzekeringsmaatschappijen in de BENELUX weer een partner voor transportvluchten.

Innsbrück, 24 Februari 2023 /EZPress/ - "Jarenlang werden gewonde vakantiegangers van skivakanties vanuit Innsbruck naar huis gevlogen. SOS-ASSISTANCE zal deze traditie nieuw leven inblazen", verklaart Siegfried Binder, professor en bedenker van de ideeën van het bedrijf. Op 24 februari 2023 om 10.15 uur vertrekt de eerste vlucht met gewonde skivakantiegangers vanuit Innsbruck richting Antwerpen."

Op vrijdag 24 februari 2023 vertrekt de eerste vlucht met gewonde skivakantiegangers vanuit Innsbruck richting Antwerpen. "


Nog voordat de starttijd was vastgesteld, hadden verzekeringsmaatschappijen in België, Nederland en Luxemburg (BENELUX) het potentieel al onderkend en was het eerste vliegtuig al helemaal volgeboekt. "In eerste instantie concentreren we ons op vertrekluchthavens in de buurt van skigebieden zoals Innsbruck, Salzburg of Ingolstadt. Een uitbreiding van de bestemmingen voor de zomer is echter al vast gepland. De doelbestemmingen liggen momenteel in de BENELUX", aldus Binder.

Dornier 328/100 Turboprop of Dornier 328/300 Jet
De twee vliegtuigtypes maken non-stop vluchten tot 3:45 uur mogelijk. In de huidige configuratie zullen op 24 februari 2023 voor het eerst 15 patiënten worden uitgevlogen. Beide toestellen hebben verschillende stoelopstellingen, zodat zittend en liggend vervoer mogelijk is. Dankzij jarenlange ervaring met intensive care patiëntentransporten bij Euroambulance weet Siegfried Binder hoe belangrijk gekwalificeerd medisch personeel is. Daarom wordt elke vlucht professioneel begeleid door artsen, paramedici en verplegend personeel.

Private Wings en SOS-Assistance Service GesmbH
De Duitse vliegmaatschappij Private Wings heeft bijna 30 jaar ervaring in het afhandelen van chartervluchten voor industriële, evenementen- en sportklanten. De thuisbasis van het bedrijf is in Ingolstadt-Manching. Ook Siegfried Binder, oprichter van Euroambulance GmbH en het Institut für Qualitätsmanagement im Patiententransport analytische Gesellschaft m.b.H. kijkt terug op meer dan 31 jaar praktijk in het vervoer van patiënten met Mobiele Intensive Care Units (M.I.C.U.).

Perscontact:
SOS-ASSISTANCE-SERVICE GesmbH
Dr. h. c. Siegfried Binder, Universitair Professor in Medische Ongevallenhulpverlening (Universiteit "Progress" Gyumri)
Arzler Strasse 31, 6020 Innsbruck, Oostenrijk

//Einde bericht

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Contactinformatie
Dr. h. c. Siegfried Binder
T: +43 6645237648
E: klik hier


Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: