Hankook iON Winter: nieuwe winterband voor elektrische voertuigen

Foto:

Neu-Isenburg, Duitsland, 29 September 2022 /EZPress/ - Na de Hankook iON evo-zomerband is de nieuwe Hankook iON Winter het tweede lid van de nieuwe wereldwijde iON-bandenfamilie die speciaal is ontworpen voor elektrische voertuigen. Daarmee wil de premium bandenfabrikant elektrische mobiliteit zelfs in het koude seizoen promoten.

Kenmerken van de nieuwe band zijn onder meer een verminderde rolweerstand en een laag rolgeluid. In vergelijking met conventionele banden betekent dit een grotere actieradius per acculading en een betere rijervaring. Bovendien zijn de nieuwe Hankook iON-producten speciaal ontworpen om het onmiddellijk hoge koppel aan te kunnen dat krachtige elektrische voertuigen produceren.

Een stevige uitdaging: winterbanden voor elektrische auto`s
De Hankook iON Winter heeft een speciaal ontwikkelde loopvlakcompound die zorgt voor de laagst mogelijke rolweerstand zonder in te boeten aan prestaties op natte en besneeuwde wegen. Natuurlijke oliën zorgen voor de nodige grip, ook bij lage temperaturen. Door de uitzonderlijke flexibiliteit kan de band zich aanpassen aan het wegdek en wordt beweging in het profiel geminimaliseerd.

Vooral bij winterbanden is rolgeluid een uitdaging. Het nieuwe loopvlakdesign vermindert de geluidsemissie merkbaar dankzij de actieve geleiding van geluidsgolven. De geïntegreerde sound absorber™-technologie verlaagt ook het geluidsniveau in het interieur van de auto. Tegelijkertijd voorkomt aerodynamische optimalisatie extra luchtturbulentie en vermindert de luchtweerstand. Dit heeft een positief effect op zowel de geluidsproductie als de actieradius. Het hoge silicagehalte zorgt voor grip op natte wegen door de vorming van een gevaarlijke waterfilm tussen wegdek en band te voorkomen.

De Hankook iON Winter is verkrijgbaar in de maten van 18 tot 22 inch.

//Einde bericht

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Links:
Volledige persmap van Hankook

Contactinformatie
Larissa Büsch
T: +49 6102 8149-173
E: klik hier


Download foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: