Horeca maakt kennis met de Lokale Keuken

Foto:
De horeca maakte kennis met bijzondere lokale producten. Vlnr: Lisette van `t Hof (Terra Wolde) WanTung (Tung Restaurant); wethouder Helmut Hermans en MMM-vrijwilliger Jan te Rietstap. Foto: SteijgerComm

Zeewolde, 28 September 2022 /EZPress/ - Op maandag 26 september bracht een groep van vijftien Flevolandse (chef)koks een bezoek aan De Beleving in Zeewolde om kennis te maken met de mogelijkheden van de Lokale Keuken. Dat deden zij in het kader van een business-to-business event van de ontwikkelingsmaatschappij Horizon van de provincie in samenwerking met Zeewolde Zakelijk van gemeente Zeewolde.

Eiwittransitie
Het gezelschap bracht in de ochtend een bezoek aan de Floriade waar het in het FlevoFood paviljoen een presentatie kreeg over het aanbod lokale producten in Flevoland. Ook kregen zij bij de Eiwittransitie Showcase van agrariër Herman Navis een inkijkje in de wereld van eiwitten. Navis legde uit dat we meer van plantaardige eiwitbronnen moeten gaan eten omdat de productie van vlees en zuivel nu eenmaal zorgt voor veel CO2-uitstoot. Zo’n 60% van onze eiwitinname is dierlijk en 40% is plantaardig. Niet alleen dierlijke producten bevatten eiwitten. Eiwit is ook te vinden in graanproducten, peulvruchten, noten en paddenstoelen. In de middag brachten de horecamensen een bezoek aan De Beleving in de Zuidlob van Zeewolde. Dat is een gebied met veel biologische landbouw.

De korte keten
In inspiratiecentrum De Beleving waren Fruithal Smits, De Buffelcompany, de MMM Boerderij en Wijngoed Wilgenhorst aanwezig om de bezoekers kennis te laten maken met de lokale producten die in Zeewolde verkrijgbaar zijn. Wethouder Helmut Hermans wees in zijn welkomstwoord op het belang van de korte keten. Dat staat voor het brengen van landbouwproducten zo dicht mogelijk bij de consument, zonder veel schakels zoals tussenhandel, waardoor er zo min mogelijk transportbewegingen nodig zijn. Dat helpt CO2 besparen, maar bovenal komen de producten vers van de boer direct in de pan of op je bord. Zeewolde loopt met de bedrijven die in De Beleving aanwezig waren voorop als het gaat om verse producten lokaal aan te bieden.

//Einde bericht

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.euDownload foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: