Van Aert doet er twee jaar bij bij Jumbo-Visma en ligt nu vast tot eind 2026

Amsterdam, 22 September 2022 /EZPress/ - Wout van Aert en Team Jumbo-Visma hebben hun nog twee jaar doorlopende verbintenis opengebroken en met nog eens twee jaar verlengd. De succesvolle Vlaming staat daarmee tot eind 2026 onder contract van de Nederlandse World Tour-ploeg van directeur Richard Plugge.

Van Aert (28) zegt ‘uiteraard blij’ te zijn met zijn contractverlenging. “Ik voel me heel goed bij deze ploeg. We hebben al laten zien dat ik er tot mijn beste prestaties kan komen. Dat is mede te danken aan de omkadering die ik er krijg. Dat ze opnieuw met me wilden praten verraste me, maar het is een mooie erkenning. We waren er snel uit dat we langer met elkaar door wilden. Ik geloof niet in de gevaren van een langere samenwerking, want ik heb ondervonden dat we er nu al vier jaar in slagen constant beter te worden. Eén van de leuzen van de ploeg is ‘elke dag beter’ en dat is niet zomaar uit de lucht gegrepen. We blijven verbeteren in de performance en ook naar buiten toe, de omkadering, alles. Daarom weet ik dat ik niet bang hoef te zijn om nog vier jaar langer bij deze ploeg te zijn. We gaan steeds voor het beste en dat maakte de keuze gemakkelijk. Dat is het vertrouwen dat ik geef aan de ploeg en het geeft mezelf veel gemoedsrust om er de komende jaren voor te kunnen gaan.”

Die woorden klinken sportief directeur Merijn Zeeman van Team Jumbo-Visma als muziek in de oren. “Als renner en als persoon maakt Wout ons beter. Hij is een verschilmaker, zowel door het behalen van topprestaties als als teamplayer. Hij stuwt ons naar grootse dingen. We zijn superblij dat hij de komende vier jaar deel uitmaakt van ons team”, aldus Zeeman.

De contractverlenging stelt Van Aert in staat uitgekiend zijn sportieve doelen na te jagen. “Ik zoek altijd nieuwe uitdagingen en ik heb er nog genoeg te vervullen. Soms hoor ik wel eens de kritiek dat ik door de ploeg te weinig kansen krijg, maar ik geloof juist dat ik al veel meer kansen heb gekregen door de ontwikkeling die ik heb kunnen doormaken bij deze ploeg. In een ander team zou ik misschien enige kopman kunnen zijn in een grote ronde, maar ik zou bij lange na niet dezelfde benen hebben”, dixit Van Aert. “Bij Jumbo-Visma ben ik op mijn best voorbereid en heb ik de sterkste ploegmaats rond mij. Ik heb al veel plezier gehaald uit mijn eigen successen en uit het teamsucces. Het is gewoon mooi om daar deel van uit te maken. Het is voor mij het perfecte plaatje. Ik ben blij dat ik mijn thuis hier gevonden heb.”

//Einde bericht

Bron: Team Jumbo-Visma

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: