Investeringen krimpen met 2,5 procent in juli

Den Haag, 21 September 2022 /EZPress/ - In juli 2022 was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 2,5 procent kleiner dan een jaar eerder, meldt het CBS. Dat komt vooral doordat minder is geïnvesteerd in infrastructuur en personenauto’s. De investeringen in gebouwen lagen echter hoger dan een jaar eerder.
De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdagen. Juli 2022 had een werkdag minder dan juli 2021. Volgens de CBS Investeringsradar zijn de omstandigheden voor de investeringen in september minder gunstig dan in juli.

Omstandigheden investeringen in september minder gunstig
Het CBS publiceert elke maand over de omstandigheden voor de investeringen in de investeringsradar. De investeringen hangen onder meer samen met de situatie op de afzetmarkten en met de situatie op de financiële markten. De indicatoren van de radar hangen vrij goed samen met de investeringen in vaste activa, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een grotere groei of een kleinere krimp van de investeringen.

De omstandigheden voor investeringen zijn in september minder gunstig dan in juli volgens de CBS Investeringsradar. Dit komt vooral doordat de groei van de export goederen lager was, het consumentenvertrouwen daalde en de ondernemers in de industrie minder positief waren over hun orderpositie.

//Einde bericht

Bron: CBS

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: