Vergroening van bedrijventerrein Horsterparc zet door

Foto:
Sjoerd Alofs (links) op het dak van zijn nieuwe pand in gesprek met Richard Duckers van OTG.energy. Achter hen het pand van ProFlags dat volledig zelfvoorzienend is. Foto:SteijgerComm

Zeewolde , 12 September 2022 /EZPress/ - Liefst 402 zonnepanelen liet Sjoerd Alofs op zijn beide panden op bedrijventerrein Horsterparc plaatsen. Met deze groene energiecentrale gaat de Zeewolder ondernemer aan kop in de vergroening van het bedrijventerrein Horsterparc. Zijn pand aan de Tilbury waar zijn bedrijf ProFlags is gevestigd spant de kroon in de lokale energietransitie: het is 100% duurzaam en volledig zelfvoorzienend.

Alofs is tien jaar geleden op de zolderkamer begonnen met ProFlags, dat in korte tijd uitgroeide tot een internationale groothandel in vlaggen, beachflags en roll-up banners. Sjoerd Alofs breidt zijn onderneming flink uit aan de Landauer. Daar verrijst de Wallgroup. In drie bouwfasen vindt de uitbreiding uitgesmeerd over enkele jaren plaats. Fase één is onlangs gereed is gekomen. In een forse hal zijn onder meer vier moderne en reusachtige printers ondergebracht waar 24 uur per dag fotobehang wordt geproduceerd. De producten van de Wallgroup vinden o.a. via de websites fotobehang.com en wallart.com hun weg over de gehele wereld.

De productieapparatuur op Hosterparc verbruikt veel energie, vandaar dat Alofs besloot om het Zeewolder innovatiebedrijf OTG.energy in de arm te nemen voor de aanleg van een energiepark. OTG.energy geldt als energie-expert voor het bedrijfsleven en heeft meerdere projecten voor zonne-energie op Horsterparc uitgevoerd. Op het dak monteerde OTG.energy 320 zonnepanelen, die tezamen goed zijn voor de energievoorziening van een kleine woonwijk. ‘Voorlopig is dat genoeg voor ons’, zegt Alofs in een interview op het dak van zijn bedrijf. Wel vindt hij de teruglever beperking van energie voor het bedrijfsleven zorgelijk. Het teveel aan opgewekte energie kan Alofs dus vooralsnog niet kwijt. Lokale opslag zou uitkomst kunnen bieden. De overtollige energie van alle duurzame bedrijven op Horsterparc wordt dan in een groot accupakket opgeslagen. Dat zou wel eens de stap naar een volledig zelfvoorzienend industrieterrein kunnen zijn.

//Einde bericht

Bron: WallGroup

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.euDownload foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: