Nexaro lanceert robotstofzuiger-systeemoplossing voor de commerciële schoonmaak van gebouwen

Foto:

Wuppertal, 08 September 2022 /EZPress/ - Met de Nexaro NR 1500 en de bijbehorende Nexaro HUB softwareoplossing, lanceert Nexaro in oktober 2022 een robotstofzuiger-systeemoplossing die gecertificeerd zal zijn voor commerciële schoonmaak van gebouwen. De Nexaro-coboticabenadering vormt de kern van het bedrijfsmodel van de start-up uit Wuppertal: Een echte samenwerking tussen de mens en ultramoderne robottechnologie die niet alleen de efficiëntie en kwaliteit verhoogt en de kosten verlaagt, maar ook de werklast van het schoonmaakpersoneel vermindert. Modelberekeningen laten 35% kostenbesparing zien ten opzichte van structuren met traditionele personeelsinzet.

Met Nexaro robotstofzuiger aanzienlijke toename van de efficiëntie en kostenbesparingen "


Stijgende lonen, een schrijnend tekort aan werknemers en een ten onrechte slecht imago van het beroep: De commerciële schoonmaak van gebouwen ondergaat een grondige transformatie die het gebruik van nieuwe technologische benaderingen meer dan ooit noodzakelijk maakt. Vandaag de dag maken autonome of semiautonome schoonmaakmachines en hun digitale besturing reeds integraal deel uit van aanbestedingen van talrijke opdrachtgevers. Het grootste potentieel bieden robotsystemen die de traditionele schoonmaakdiensten aanvullen en een flexibele inzet mogelijk maken, zodat de werktijden en schoonmaakprioriteiten kunnen worden aangepast aan de behoeften van de klant.

Voor een aanzienlijke verhoging van de efficiëntie is echter enerzijds een betrouwbare, autonome werking van de machines vereist en anderzijds integratie in een digitaal totaalsysteem dat een holistische (allesomvattende) coördinatie, controle en documentatie van de schoonmaakdiensten mogelijk maakt.

Daarom staat de holistische coboticabenadering centraal in het bedrijfsconcept van Nexaro uit Wuppertal, dat in oktober 2022 een innovatieve systeemoplossing voor commerciële reiniging op de markt brengt (levering vanaf april 2023). De centrale componenten van het Nexaro-systeem, dat is gecertificeerd voor commercieel gebruik, zijn de robuuste en variabel inzetbare Nexaro NR 1500 robotstofzuiger en het digitale platform Nexaro HUB, dat alle functies van objectschoonmaak combineert en deze naar behoefte individueel aanstuurt – ongeacht of er één Nexaro NR 1500 in gebruik is of een hele vloot. En dat loont: modelberekeningen laten een kostenbesparing zien van ongeveer 35% ten opzichte van conventionele structuren met traditionele inzet van personeel.

Hierbij hanteert Nexaro het uitgangspunt: aanvullen in plaats van vervangen. Want cobotica staat voor een echte samenwerking tussen mensen en de nieuwste, autonome robottechnologie, waarbij het schoonmaakpersoneel wordt ontlast door het wegvallen van bijzonder inspannende vloerreiniging en het werken buiten openingstijden. Hierdoor kan het personeel zich concentreren op de uitvoering van complexere taken.

Behalve van kostenreductie en verhoogde schoonmaakkwaliteit, profiteren Nexaro-klanten ook van verhoogde flexibiliteit. De cobot doet zijn werk volledig autonoom en is altijd flexibel inzetbaar – zowel \\`s nachts als, dankzij de lage geluidsemissie, overdag tijdens openingstijden. Voor de kartering en oriëntatie is een lasersensor geïnstalleerd. Dit betekent dat er, in tegenstelling tot robotstofzuigers met camera-ondersteunde navigatie, maximale gegevensbeveiliging is.

Voor de besturing van de cobots is de Nexaro HUB verantwoordelijk. De holistische softwareoplossing garandeert niet alleen het betrouwbare en autonome werk van de cobots, maar maakt tegelijkertijd de coördinatie, controle en documentatie van alle schoonmaakdiensten mogelijk en zorgt zo voor een aanzienlijke verhoging van de efficiëntie. Voor de Nexaro HUB worden alleen Duitse servers met een multi-tenant architectuur gebruikt, zodat de technologie volledig AVG-conform is. Betrouwbare connectiviteit wordt gegarandeerd door een geïntegreerde 2G/4G M2M mobiele verbinding – zodat het apparaat permanent online is, klaar voor gebruik en op afstand te bedienen zonder wifiverbinding. De kosten van mobiel datagebruik zijn inbegrepen in de prijs van het systeem.
Voor maximale flexibiliteit bij het structureren van de kosten kunnen klanten kiezen tussen twee verschillende licentiemodellen voor het coboticasysteem: De Nexaro NR 1500 is verkrijgbaar met een Pro.Multi licentie van de Nexaro HUB, die maandelijks moet worden betaald, of als een bundel met Nexaro NR 1500 en Nexaro HUB voor een pakketprijs inclusief een 24-maanden licentievergoeding voor de Pro.Multi licentie.

Achter de coboticabenadering staat Nexaro, een zelfstandige start-up binnen de Vorwerk Group. Het team van Nexaro beschikt niet alleen over uitgebreide expertise op het gebied van schoonmaaktechnologie, robotica en schoonmaak van gebouwen, maar kon bij de ontwikkeling van de coboticabenadering ook putten uit de knowhow binnen de groep van bedrijven. De Nexaro NR 1500 en de Nexaro HUB zijn gezamenlijk ontwikkeld door Nexaro en Vorwerk Elektrowerke in Wuppertal. Technologische hoogtepunten zijn onder andere de onderhoudsvrije, borstelloze, krachtige ventilatormotor, die werd ontwikkeld en geproduceerd in de motorfabriek in Wuppertal, en de op AI gebaseerde kaarttechnologie, die werd ontwikkeld in het Vorwerk Innovation Center in Wuppertal. Tegelijkertijd heeft Nexaro alle vrijheid om het bedrijfsmodel succesvol te ontwikkelen en een drijvende kracht te worden voor de professionele schoonmaak van gebouwen.

De eerste grote klant is daar al van overtuigd. Nexaro is een langdurig partnerschap aangegaan met de facilitaire dienstverlener Vebego en ondersteunt het bedrijf met de coboticabenadering op de weg naar digitalisering en automatisering van haar diensten. Vebego is opgericht in 1943 en heeft vandaag de dag meer dan 40.000 mensen in dienst in Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk en Zwitserland. Tegelijkertijd is Vebego ook betrokken als ontwikkelingspartner van Nexaro en heeft het de specifieke knowhow van een belangrijke speler in de branche ingebracht om de Nexaro NR 1500 en de Nexaro HUB precies af te stemmen op de behoeften van de professionele schoonmaak van gebouwen.

Over Nexaro
Nexaro is een start-up uit Wuppertal en onderdeel van de Vorwerk Group, die sinds 1883 garant staat voor de hoogste kwaliteit – en vandaag een wereldwijd actieve groep is met 3,38 miljard € omzet en bijna 12.000 werknemers in meer dan 60 landen (volgens jaarverslag 2021). Als zelfstandige onderneming binnen de Vorwerk Group profiteert Nexaro enerzijds van de wederzijdse overdracht van kennis en technologie en heeft het anderzijds de nodige vrijheid om het bedrijfsmodel verder te ontwikkelen en een drijvende kracht te worden in de schoonmaakbranche met de innovatieve Nexaro-coboticabenadering. Intensief onderzoek- en ontwikkelingswerk, alsmede samenwerking met toonaangevende bedrijven in de branche, hebben de ontwikkeling van de Nexaro NR 1500 en de softwareoplossing Nexaro HUB mogelijk gemaakt. Naast de focus op de hoogste kwaliteit, ligt een andere focus bij Nexaro op de thema\'s gegevensbeveiliging en duurzaamheid.

Over Vebego
Sinds de oprichting in 1943 heeft het familiebedrijf Vebego zich ontwikkeld tot een machtig collectief. De ruim 40.000 medewerkers zijn werkzaam op het gebied van facilitaire dienstverlening en zorg voor cliënten in België, Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. Gezonde groei is een voorwaarde voor continuïteit, maar wat Vebego echt drijft, is goed doen door werknemers zinvol werk te bieden en om de grootst mogelijke meerwaarde te creëren voor klanten, hun werknemers en de samenleving.

//Einde bericht

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Contactinformatie
André Hartmann
T: +49 202 564 4831
E: klik hier


Download foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: