AH neemt franchiseovereenkomst Plus te Rolde over

Den Haag, 29 Juli 2022 /EZPress/ - Wat is er aan de hand?
In december 2021 heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) de fusie tussen Plus en Coop goedgekeurd onder voorwaarden dat twaalf supermarkten verkocht moesten worden aan een concurrent. Op die manier blijven er voldoende concurrerende supermarkten voor consumenten in hun buurt.

Op 18 mei 2022 heeft de ACM de afstoting van acht winkels aan supermarktketen Boni al goedgekeurd. Op 16 juni 2022 heeft de ACM de afstoting van de franchiseovereenkomst te Wekerom aan AH reeds goedgekeurd. Plus heeft nu AH voorgedragen om de franchiseovereenkomst over te nemen van Plus te Rolde. De ACM keurt de overname van de franchiseovereenkomst door AH goed.

Na deze overname resteren er nog twee andere winkels die moeten worden afgestoten door Plus.

Wat doet de ACM bij fusie en overnames?
Het is bij elke fusie of overname de vraag of er nog voldoende concurrentie overblijft. Bij supermarktfusies kijkt de ACM onder andere of er voor consumenten nog voldoende alternatieven overblijven om een supermarkt in hun buurt te kiezen.

Concurrentie zorgt ervoor dat producten voor een goede prijs en kwaliteit op de markt zijn en dat innovatie wordt gestimuleerd. Daarom beoordeelt de ACM vooraf of de bedrijven mogen fuseren of elkaar mogen overnemen. De ACM gaat na of de markten goed blijven werken voor mensen en bedrijven, nu en in de toekomst.

//Einde bericht

Bron: ACM

Dit is een origineel persbericht. EZPressĀ® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: