Pressroom De Kunstcollegas BV

Nieuw: De Nationale Keramiekprijs 2022

De Nationale Keramiekprijs is een gloednieuwe wedstrijd voor keramisten in Nederland. Kunstenaars die met klei werken kunnen zich tot en met 31 oktober inschrijven. Een professionele vakjury beoordeelt alle inzendingen.

Roermond, 13 Juli 2022 /EZPress/ - Keramisten kunnen zich voor de Nationale Keramiekprijs 2022 inschrijven tot en met 31 oktober. Er zijn geen restricties voor wat betreft het onderwerp, de techniek en het formaat van de inzendingen, zolang die maar van keramiek zijn, dus met klei gemaakt. Vrij werk, gebruiksvoorwerpen, alles mag: beelden, vazen, borden, abstracte vormen, mixed media, dieren, portretten, bekers, urnen, alles met keramiek.

Om de waardering voor hedendaags keramiek en de bekendheid van de deelnemende keramisten te vergroten "


Deelnemen
Deelnemers maken, naast een Publieksprijs van € 500, kans op de hoofdprijs van € 1.000,-. De 10 finalisten van de Nationale Keramiekprijs 2022 mogen op 4 en 5 februari hun werk tentoonstellen op de professionele kunstbeurs Art Eindhoven 2023 in het Klokgebouw in Eindhoven.

Vakjury
De juryleden van de Nationale Keramiekprijs 2022 hebben in hun dagelijkse werk met verschillende facetten van de (hedendaagse) keramiekkunst te maken. De vakjury bestaat uit: Laura Smeets (conservator bij Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden), Koos Buster (keramist en `minister van keramische zaken`) en Sacha Odenhoven (conservator en manager van Keramiek Centrum Tiendschuur Tegelen).
De vakjury beoordeelt alle inzendingen van de wedstrijd in eerste instantie digitaal en de 25 genomineerde werken fysiek om zo de 10 finalisten en de winnaar te bepalen.

Doelstellingen
De organisatie van de Nationale Keramiekprijs wil met deze wedstrijd ‘een zo groot mogelijk online overzicht van de hedendaagse keramische kunst realiseren en zo de waardering voor hedendaags keramiek en de bekendheid van de deelnemende keramisten vergroten`.
Deze doelstellingen sluiten goed aan bij die van de organisator van deze wedstrijd: De Kunst Collega`s B.V. Sinds het begin van deze eeuw zet dit kleine team van enthousiaste kunstliefhebbers zich in voor de belangen van beeldend kunstenaars. Zij organiseren kunstbeurzen, wedstrijden en geven kunstboeken uit en willen op deze manier, samen met een schare vrijwilligers en partners, kunstenaars en kunstliefhebbers bij elkaar brengen waarbij de kunstwerken centraal staan.

//Einde

Links:
Nationale keramiekprijs

Contactinformatie
De Kunst Collega`s
E: klik hierEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: